Έκτακτη ειδοποίηση Google: Μπορεί να σας χακάρουν αν την αγνοήσετε

Το Google Chrome αντιμετώπισε ένα πρόβλημα υπερχείλισης προσωρινής μνήμης και έτσι ήδη κακόβουλα λογισμικά εντόπισαν το ”λάθος” και προσπάθησαν να εισβάλλουν στους υπολογιστές και τα κινητά των χρηστών. Η Google κυκλοφόρησε μια επείγουσα προειδοποίηση για να ενημερώσετε το πρόγραμμα περιήγησής σας Chrome το συντομότερο δυνατό. Ο τεχνολογικός κολοσσός λέει ότι χάκερ ήδη εκμεταλλεύονται ένα επικίνδυνο σφάλμα και βρίσκεστε σε κίνδυνο μέχρι να κάνετε την ενημέρωση.

Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το Google Chrome αντιμετωπίζει τέτοιου είδους προβλήματα που καθιστά τον browser επικίνδυνο.

Τι είναι η υπερχείλιση προσωρινής μνήμης

Υπερχείλιση προσωρινής μνήμης κατά την εκτέλεση ενός προγράμματος προκύπτει όταν τα δεδομένα που καταγράφονται σε μία περιοχή προσωρινής μνήμης υπερβαίνουν τα όρια αυτής, με αποτέλεσμα να αντικαταστήσουν δεδομένα που βρίσκονται σε γειτονικές περιοχές μνήμης.

Η συγκεκριμένη ευπάθεια ονομάζεται CVE-2023-7024 και δίνει τη δυνατότητα σε malware και άλλα κακόβουλα λογισμικά να επέμβουν στον υπολογιστή σας, μέσω του Chrome, και να σας κλέψουν προσωπικά δεδομένα.

Ευτυχώς, μια εταιρεία-κολοσσός όπως η Google, βρήκε άμεσα λύση στο πρόβλημα CVE-2023-7024. Εφόσον έχετε κατεβάσει την τελευταία έκδοση του Chrome, τότε δεν έχετε να φοβάστε τίποτα.

Τα βήματα για την ανανέωση του Chrome

  • Πηγαίνετε πάνω δεξιά στις τρεις τελείες στο Google Chrome.
  • Πατήστε πάνω στις ρυθμίσεις
  • Πατήστε πάνω στο ” Σχετικά με το Chrome”
  • Με το που μπείτε στη σελίδα αυτή θα καταλάβετε αν έχει εγκατασταθεί η τελευταία έκδοση του Chrome από μονή της ή χρειάζεται να το κάνετε χειροκίνητα, με ένα απλό πάτημα του κουμπιού ”εγκατάσταση”.

Πηγή: FOXreport.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ