Δράμα: Μαθητές κατασκεύασαν σεισμογράφο που κατέγραψε  τους σεισμούς στην Τουρκία

Ένα σημαντικό επίτευγμα κατάφεραν μαθητές του  Α΄ΕΠΑΛ της Δράμας  αφού κατασκεύασαν σεισμογράφο που κατέγραψε τους δύο μεγάλους σεισμούς της Τουρκίας.

Ο υπεύθυνος του προγράμματος Σίμος Σαχινίδης, φυσικός εξηγεί ότι η κατασκευή ενός εργαστηριακού σεισμογράφου ξεκίνησε προ 3ετίας, με σκοπό την υποβοήθηση της διδασκαλίας. Τα υπόλοιπα εξαρτήθηκαν από την όρεξη των μαθητών να προχωρήσουν περισσότερο σε ένα ανώτερο επίπεδο.

Η κατασκευή του μηχανήματος από τούς μαθητές είναι επαγγελματικού επιπέδου, δίνει ακριβή δεδομένα και οι πληροφορίες που συλλέγουν μεταφέρονται σε όλη την χώρα. Ο τελευταίος σεισμός που κατέγραψαν οι μαθητές ήταν ο σεισμός που σημειώθηκε φέτος στην Σάμο στις 27 Ιανουαρίου.

Το να υπάρχει ένας σεισμογράφος δίνει το αίσθημα της ασφάλειας στον νομό τονίζουν οι εκπαιδευτικοί του ΕΠΑΛ, αλλά κυρίως δίνει το έναυσμα στους μαθητές να σκεφτούν μια πολλά υποσχόμενη κατεύθυνση σπουδών.

 

Αύριο Πέμπτη αναμένεται ο καθηγητής σεισμολογίας Κώστα Παπαζάχος να μιλήσει στους μαθητές και τους κατοίκους, που μπορούν να είναι υπερήφανοι για το έργο τους.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ