Μπιλ Γκέιτς: Η προειδοποίηση για την τεχνητή νοημοσύνη – «Μπορεί καταστρέψει Google Search και Amazon»

Ο προσωπικός βοηθός που θα δημιουργηθεί για τους χρήστες με βάση την τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να αλλάξει ριζικά τον τρόπο που συμπεριφέρονται οι άνθρωποι στο διαδίκτυο, σύμφωνα με τον συνιδρυτή της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς.

Γιατί μέχρι και ο «mr. ChatGPT» φοβάται τόσο την τεχνητή νοημοσύνη

Ο δισεκατομμυριούχος υποστήριξε ότι ο αντίκτυπος ενός μελλοντικού προσωπικού βοηθού εξοπλισμένου με τεχνητή νοημοσύνη θα είναι τόσο βαθύς που η πρώτη εταιρεία που θα τον αναπτύξει θα έχει πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών.

«Όποιος κερδίσει τον προσωπικό βοηθό, θα είναι μεγάλη υπόθεση επειδή δεν θα ξαναπάτε ποτέ σε ιστότοπο αναζήτησης, δεν θα ξαναπάτε ποτέ σε ηλεκτρονικό κατάστημα, δεν θα ξαναπάτε ποτέ στο Amazon», ανέφερε ο Μπιλ Γκέιτς.

Μπιλ Γκέιτς: Οι προβλέψεις του για το μέλλον της Τεχνητής Νοημοσύνης

Σύμφωνα με τον Μπιλ Γκέιτς, ο προσωπικός βοηθός θα είναι σε θέση να καταλαβαίνει την συμπεριφορά και τις συνήθειες ενός ανθρώπου και να τον βοηθάει να διαβάζει όσα δεν έχει χρόνο να διαβάσει.

Μάλιστα ο Γκέιτς είπε ότι θα χρειαστεί κάποιος χρόνος μέχρι να μπορεί αυτός ο βοηθός να χρησιμοποιηθεί μαζικά από τους χρήστες. Όσο για την εταιρεία που θα καταφέρει να τον δώσει πρώτη στην αγορά, ο Γκέιτς εκτιμά ότι οι πιθανότητες να είναι μία νεοφυής επιχείρηση ή ένας κολοσσός της τεχνολογίας είναι 50-50.

«Θα απογοητευόμουν αν η Microsoft δεν έμπαινε εκεί. Αλλά είμαι εντυπωσιασμένος με μερικές νεοφυείς επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένης της Inflection», τόνισε ο Μπιλ Γκέιτς.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ