25η Μαρτίου: Το Google Doodle με τα ελληνικά χρώματα

Το σημερινό Doodle τιμά την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου στην Ελλάδα. Σαν σήμερα το 1821, ο ελληνικός λαός ξεκίνησε την μάχη για την ελευθερία κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

«Κάθε χρόνο, αυτή η μέρα είναι αργία και οι πολίτες συγκεντρώνονται να παρακολουθήσουν παρελάσεις σε όλη τη χώρα. Μαθητές παρελαύνουν στους δρόμους ντυμένοι στα εθνικά χρώματα, και κυματίζουν την Ελληνική σημαία για να δείξουν την περηφάνια τους.  Στην Εθνική Εορτή, σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις είναι κλειστές εκτός από το διάσημο Μουσείο της Ακρόπολης. Πολλοί απολαμβάνουν μπακαλιάριο σκορδαλιά, που είναι ένα παραδοσιακό πιάτο συνώνυμο με τη γιορτή. Χαρούμενη 25η Μαρτίου, Ελλάδα!» γράφει το κείμενο που συνοδεύει το doodle.

Τι είναι τα Google Doodle

Τα google doodle δημιουργούνται από τη Google για να γιορτάσουν γεγονότα, επετείους και γενέθλια καλλιτεχνών, επιστημόνων, μουσικών και άλλων ξεχωριστών προσωπικοτήτων.

Η ομάδα μηχανικών και σχεδιαστών doodle της Google (γνωστοί ως doodlers) ψάχνει πάντα για νέες και ενδιαφέρουσες ιδέες.

Το πρώτο doodle είχε δημιουργηθεί το 1998, όταν οι ιδρυτές της Google Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν, προκειμένου να ενημερώσουν τους χρήστες ότι θα λείπουν (ήθελαν να πάνε σε φεστιβάλ στην έρημο της Νεβάδα), τοποθέτησαν το σχέδιο μίας φιγούρας σε ράβδο πίσω από το δεύτερο «ο» του λογοτύπου της εταιρείας, ενημερώνοντας έτσι τους χρήστες ότι βρίσκονται εκτός γραφείου.

Η ιδέα άρεσε και έκτοτε καθιερώθηκε και εμπλουτίσθηκε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ