Υψηλές θέσεις για τους Έλληνες ιστιοπλόους στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Μαϊάμι

Καλό ήταν το φινάλε των Ελλήνων ιστιοπλόων στο παγκόσμιο κύπελλο που ολοκληρώθηκε στο Μαϊάμι. Οι αθλητές μας δεν τα κατάφεραν να ανέβουν στο βάθρο, όμως ήταν εντυπωσιακοί στις τελευταίες ιστιοδρομίες και πλασαρίστηκαν σε πολύ καλές θέσεις.

Στα 470 οι Παναγιώτης Μάντης – Παύλος Καγιαλής ανέβηκαν θεαματικά μετά την 6η ιστιοδρομία και, μάλιστα, στην κούρσα των μεταλλίων τερμάτισαν πρώτοι. Στη γενική βαθμολογία μετά από 10 ιστιοδρομίες κατέλαβαν την 4η θέση με 66 βαθμούς σε σύνολο 37 σκαφών.

Νικητές ήταν οι Βρετανοί Λ. Πάτιενς – Κ. Γκρουμπ με 24 βαθμούς και τους ακολούθησαν οι Γάλλοι Κ. Περονέτ – Τζ. Μιόν με 51β. και οι Σουηδοί Α. Ντάλμπεργκ – Φ. Μπέργκστρομ με 57 βαθμούς.

Στις γυναίκες οι Μαρία Μπόζη – Ραφαηλίνα Κλωναρίδου τερμάτισαν στην τρίτη θέση στην κούρσα των μεταλλίων και στην γενική κατάταξη των 33 σκαφών μετά από 10 ιστιοδρομίες κατέλαβαν την 6η θέση με 80 βαθμούς. Κέρδισαν οι Σλοβένες Τ. Μρακ – Β. Μακάρολ με 37 βαθμούς, δεύτερες ήταν οι Πολωνέζες Α. Σκρζίπουλκ – Ι.Μ. Γκλισζοπούνσκα με 54β. και τρίτες οι Ιαπωνέζες Α.Κ. Γιοσίντα – Μ. Γιοσίκα με 63 βαθμούς.

Στα ΦΙΝΝ ο Γιάννης Μιτάκης πήρε την 5η θέση στην γενική βαθμολογία των 26 σκαφών. Έγιναν 10 ιστιοδρομίες και ο Ελληνας πρωταθλητής συγκέντρωσε 62 βαθμούς ποινής. Πρώτος ήταν ο Βρετανός Ζ. Σκοτ με 19 βαθμούς, δεύτερος ο Αμερικανός Κ. Πέιν με 51 βαθμούς και τρίτος ο Τούρκος Α. Καινάρ με 54 βαθμούς.

Στα Λέιζερ Ράντιαλ η Βασιλεία Καραχάλιου είχε τραυματισμό στο πόδι και με μεγάλη δυσκολία έβγαλε τις εννέα ιστιοδρομίες. Τερμάτισε 29η με 179 βαθμούς σε σύνολο 68 σκαφών, ενώ η Αθανασία Φακίδη πήρε την 49η θέση με 288 βαθμούς. Κέρδισε η Βρετανίδα Α. Γιανγκ με 71 βαθμούς, δεύτερη ήταν η Βελγίδα Ε. Πλάσχαερτ με 80 βαθμούς και τρίτη η Δανέζα Α.Μ. Ρίντομ με 87 βαθμούς.

Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.