United Cup: Ισοφάρισε για την Ελλάδα ο Στέφανος Τσιτσιπάς – «Απλά δεν ήθελα να χάσω»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αν και τα βρήκε δύσκολα στο 2ο και 3ο σετ απέναντι στον Τσόριτς Μπόρνα, κατάφερε να πάρει τελικά τη νίκη με 2-1 σετ.

United Cup: Άνετη νίκη για Τσιτσιπά και μία… ανάσα από την πρόκριση η Ελλάδα

Η Ελλάδα ισοφάρισε σε 1-1 την Κροατία στο United Cup , με τον Έλληνα πρωταθλητή να δείχνει το πλούσιο ταλέντο του απέναντι στον Τσόριτς Μπόρνα. Το τελικό 2-1 (6-0, 6-7, 7-5) έφερε τον τελικό στα ίσα και πλέον η χώρα μας συνεχίζει με υψηλές προσδοκίες στην αναμέτρηση.

Ο αγώνας ξεκίνησε ιδανικά για τον Τσιτσιπά, που στο πρώτο σετ ήταν αλάνθαστος και επικράτησε με 6-0. Στο δεύτερο σετ ο Κροάτης έσωσε δύο matchpoint και οδήγησε στο tie break, όπου τελικά το κατέκτησε.

Στο τρίτο σετ με την ψυχολογία στα ύψη ο Τσόριτς προηγήθηκε με 4-1 και φάνηκε ότι ελέγχει το παιχνίδι. Ο Τσιτσιπάς, όμως με τεράστια ψυχραιμία γύρισε το ματς και πήρε τη νίκη.

Όπως είπε μετά το ματς, ο Έλληνας πρωταθλητής απλά δεν ήθελε να χάσει και αποφάσισε να γίνει πιο επιθετικός και να εναρμονίζεται με τον πολύ γρήγορο ρυθμό του παιχνιδιού, όταν βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο στο 3ο σετ.

Aναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς:

«Έπαιζα με τον Borna δεν έπαιζα με κάποιον παίκτη που βρίσκεται στο Νο.1000 του κόσμου. Σίγουρα κάτι έκανα στα πρώτα 7 games, αλλά αυτό είναι το τένις, ακόμα και αν θέλεις κάτι πολύ δεν είναι δεδομένο ότι θα το πάρεις, δεν παίρνεις τα πάντα σ’ αυτή τη ζωή. Προσπάθησα απλά να διατηρήσω αυτό το momentum που είχα από την αρχή του αγώνα, αλλά ανταποκρίθηκε πολύ καλά σε εκείνο το σημείο, οπότε έπρεπε να συνεχίσω να παλεύω και είμαι πολύ χαρούμενος. Αυτό το τελευταίο χτύπημα ήταν η στιγμή για την οποία ανυπομονούσα τόσο πολύ και ήταν μεγάλη ανακούφιση», είπε.

Για την προϊστορία του με τον Τσόριτς, από τον οποίο είχε ηττηθεί στις 3 προηγούμενες συναντήσεις τους ανέφερε: «Δεν είναι εύκολο να τον αντιμετωπίζεις, κάθε φορά θυμίζω στον εαυτό μου όταν έχω απέναντί μου τον Μπόρνα πως δεν μπορεί να γίνει καλύτερο από αυτό, το επίπεδό του θα με βοηθήσει να βελτιώσω και το δικό μου επίπεδο. Έχασα κάποια παιχνίδια και κέρδισα κάποια άλλα. Είναι σημαντικό να έχεις τέτοιους αγώνες που ανεβάζουν πολύ τον πήχη και σε αναγκάζουν να βρεις τρόπους να κερδίσεις, ακόμα και όταν δεν νιώθεις ότι είσαι στα καλύτερά σου»

Για το τι σκεφτόταν όταν βρέθηκε πίσω με break στο 3ο σετ: «Απλά δεν ήθελα να χάσω! Είπα στον εαυτό μου πως δεν θα βγεις από αυτό το court με σκυμμένο κεφάλι, θα παλέψεις! Δεν ήθελα να απογοητεύσω την ομάδα μου και έπρεπε να παίξω στο 110% μου σήμερα».

Για το τι έκανε και ανέτρεψε το 3ο σετ: «Έμπαινα λίγο πιο μέσα στο γήπεδο, δεν ήθελα να δώσω χρόνο. Ήμουν στη ζώνη σε εκείνη τη συγκεκριμένη στιγμή, όλα συνέβαιναν πολύ γρήγορα και άρχισε να μου αρέσει αυτός ο γρήγορος ρυθμός, άλλαζα κατεύθυνση και έβρισκα γωνίες. Καλλιέργησα ένα momentum σε εκείνη τη συγκεκριμένη στιγμή, σταμάτησα να είμαι αμυντικός, νωρίτερα προσπαθούσα να πάρω περισσότερο χρόνο. Εκείνη τη στιγμή απλά το απλά το άλλαξα και όλα άρχισαν να πηγαίνουν με το μέρος μου».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ