Τζόκοβιτς: Θρίαμβος στην Αδελαΐδα με ανατροπή

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς χρειάστηκε να προσπαθήσει σκληρά για να επικρατήσει με 6-7(8) 7-6(3) 6-4 επί του Σεμπάστιαν Κόρντα, σήμερα 8 Ιανουαρίου στον τελικό της Adelaide International 1.

Μια μέρα αφότου κέρδισε τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ στον ημιτελικό παρά τον τραυματισμό του οπίσθιου μηριαίου, ο Τζόκοβιτς κινήθηκε ελεύθερα στο γήπεδο, αλλά πιέστηκε σκληρά από τον Κόρντα, προτού κάνει καθυστερημένη επίθεση για να αρνηθεί στον αντίπαλό του μια πιθανή νίκη καθοριστική για την καριέρα του.

Ο Αμερικανός μετά ένα προβάδισμα (5-4) πήρε το πρώτο σετ στο τάι μπρέικ αυξάνοντας την πίεση στον Σέρβο. Αγανακτισμένος ο Τζόκοβιτς φώναξε και έδιωξε δύο μέλη της ομάδας του από τις θέσεις τους πριν από το δεύτερο σετ, στο οποίο πάλι δεν έδειχνε καλά.

Αλλά με το πλήθος πίσω του σταδιακά ανέβασε το παιχνίδι του για να σώσει ένα ματς, που κρίθηκε επίσης σε τάι μπρέικ το οποίο όμως κέρδισε αυτός.

Ο Τζόκοβιτς κράτησε το προβάδισμα 5-4 στο τελικό σετ και έκλεισε τη νίκη με ένα μπρέικ σερβίς καθώς ο Κόρντα ένιωσε τελικά την πίεση και έκανε δύο λάθη.

Ο Τζόκοβιτς στοχεύει για τον 10ο τίτλο του στο Australian Open (16-29 Ιανουαρίου) για να ισοφαρίσει με τον μεγάλο του αντίπαλο Ράφα Ναδάλ σε 22 τίτλους Grand Slam.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ