Το σχόλιο του Χρήστου Μεγγλίδη για το “Γουλβς-Ολυμπιακός”: «Άδεια» πόλη, «άδειο» γήπεδο, «γεμάτος» για πρόκριση

ΓΟΥΛΒΕΡΧΑΜΠΤΟΝ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ENIKOS.GR

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΓΛΙΔΗΣ

Ό,τι έχουμε ζήσει σε αυτή την παραμονή της αναμέτρησης του Ολυμπιακού στο Γουλβερχάμπτον δεν μπορεί να χαρακτηριστεί συναρπαστικό. Είναι μια πόλη φοβισμένη από τον ιό, αλλά και παραδομένη σε ρουτίνα και καθημερινότητα που απλά βρίσκει ανάσες στο ποδόσφαιρο. Μια πόλη με τα προβλήματα της σύγχρονης βρετανικής κοινωνίας που περιμένει να δει σε μερικές ώρες την Γουλβς να της προσφέρει περηφάνια και διεθνή αναγνώριση. Αν θέλετε, να δώσει και παρηγοριά με μια πρόκριση εναντίον του Ολυμπιακού για την απογοήτευση των τελευταίων αγωνιστικών στην Πρέμιερ Λιγκ.

Το Μολινό είναι ένα παλιό στους εσωτερικούς χώρους του γήπεδο και αρκετά αστραφτερό σε εξέδρες και αγωνιστικό χώρο για μια τέτοια μουντή πόλη. Η Γουλβς του Νούνο Εσπίριτο Σάντο είναι ένα ισχυρό συγκρότημα, άκρως ανταγωνιστικό στο αγγλικό πρωτάθλημα όπως και στις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ. Το γήπεδο της Γουλβς θυμίζει αρκετά εικόνες από το παρελθόν δεκαετιών της αγγλικής ομάδας, όταν ήταν χαμένη από το προσκήνιο και πάλευε στις μικρότερες κατηγορίες αναπολώντας τα πολύ παλιότερα χρόνια της.

Ο Ολυμπιακός δεν έχει και πολλή σχέση με όλα αυτά. Ο Ολυμπιακός με τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας, αλλά και εκείνης που πριν από μερικούς μήνες είχε αποκλείσει ένα κλαμπ της Αγγλίας με μεγαλύτερη αίγλη, πιο βαριά φανέλα, ισχυρότερο ρόστερ και πλουσιότερο μπάτζετ από την τωρινή αντίπαλο, έχει μεγάλες προσδοκίες παρά το 1-1 του πρώτου αγώνα. Και παρόλο που γνωρίζει την ποιότητα των παικτών του Νούνο Εσπίριτο Σάντο, ο Πέδρο Μαρτίνς πολύ σωστά είπε ότι η ομάδα του δεν έχει τίποτα να φοβηθεί. Ούτε από την Γουλβς ούτε από κανέναν.

Δεν είναι «φαντασμένος» από τις επιτυχίες ο προπονητής του Ολυμπιακού. Ούτε όμως και θέλει απλά να αναπτερώσει το ηθικό των παικτών του. Όποιος είδε λίγο από την τελευταία προπόνηση του Ολυμπιακού στο Μολινό, κατάλαβε ότι πρόκειται για ένα γκρουπ παικτών με μεγάλο πάθος και διάθεση παρά την κόπωση της μακράς σεζόν. Πολύ κέφι σε κάθε προσπάθεια, αλλά και αποφασιστικότητα για τη μεγάλη ευκαιρία που παρουσιάζεται στο κλαμπ και σε κάθε παίκτη ξεχωριστά.

Έξω από το γήπεδο της Γουλβς, σε ένα κτίριο ακριβώς απέναντι από την κεντρική είσοδο, υπάρχει ένα πανό με τα χρώματα των «Λύκων» και με ένα σύνθημα με την υπογραφή του Νούνο Εσπίριτο Σάντο. «Όλοι μαζί είμαστε πιο δυνατοί».

Το είδαν και οι παίκτες του Ολυμπιακού καθώς το πούλμαν που τους μετέφερε από το ξενοδοχείο τους, λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη, στο γήπεδο για την προπόνηση, είχε παρκάρει ακριβώς σε αυτό το σημείο. Και συμφώνησαν απόλυτα…

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ