Το σχόλιο του Χρήστου Μεγγλίδη για το “Γουλβς-Ολυμπιακός”: Ποτέ ξανά 16 ματς στην Ευρώπη… Και βλέπουμε

ΓΟΥΛΒΕΡΧΑΜΠΤΟΝ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ENIKOS.GR

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΓΛΙΔΗΣ

Το αυριανό παιχνίδι του Ολυμπιακού στο «Μολινό» με το οποίο ο φετινός πρωταθλητής Ελλάδας διεκδικεί την πρόκριση για την τελική οκτάδα του Γιουρόπα Λιγκ είναι το 16ο ευρωπαϊκό στην ίδια σεζόν για τους «ερυθρόλευκους». Σε μια σεζόν που δεν είναι απλώς η πιο μακρά σε διάρκεια λόγω της πανδημίας και της διακοπής που υπήρξε για μερικούς μήνες, αλλά και η πιο μεγάλη σε αριθμούς αγώνων στην ιστορία του συλλόγου.

Με τον Ολυμπιακό να έχει δώσει έξι αγώνες στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ το περασμένο καλοκαίρι αποκλείοντας την τσεχική Πλζεν, την τουρκική Μπασάκ και την ρωσική Κράσνονταρ. Με πέντε νίκες και μία ισοπαλία μπήκε στον όμιλο, έχοντας δεχτεί μόλις ένα γκολ!

Στο γκρουπ προηγήθηκε με την Μπάγερν και έχασε στο τσακ στο Φάληρο, ενώ με την Τότεναμ απάντησε σε προβάδισμα δύο τερμάτων στην έδρα του και έχασε με ανατροπή προβάδισμα δύο τερμάτων στο Λονδίνο. Και όταν έπρεπε να δώσει τελικό πρόκρισης με τον Ερυθρό Αστέρα, τα κατάφερε να νικήσει και να συνεχίσει.

Και στα νοκ άουτ του Γιουρόπα Λιγκ έπεσε πάνω στον πιο δύσκολο αντίπαλο στη φάση των «32», αλλά με έναν τρόπο που έγινε μυθικός και θα μείνει στην ιστορία απέκλεισε την Άρσεναλ. Έχοντας χάσει το πρώτο ματς στο γήπεδό του, πέρασε με την απίστευτη νίκη στο τέλος της παράτασης. Στη συνέχεια η Γουλβς με το επίσης πολύ μεγάλο σε σχέση με τον Ολυμπιακό μπάτζετ, ήταν από την αρχή το φαβορί. Και έγινε μεγαλύτερο μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα, παρόλο που η ομάδα του Μαρτίνς το πάλεψε όσο δεν πήγαινε παίζοντας με έναν παίκτη λιγότερο για μία ώρα μετά την αποβολή του Σεμέδο. Όμως ο Ολυμπιακός αουτσάιντερ δεν μπορεί να λογιστεί πια στην Ευρώπη εναντίον κανενός συλλόγου, τουλάχιστον στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Έφτασε στο Γουλβερχάμπτον, μια πόλη με λίγα πράγματα να θες να θυμάσαι αν τύχει να την επισκεφτείς. Για τον Ολυμπιακό των 16 φετινών αγώνων στην Ευρώπη, μπορεί να γίνει μια πόλη αξέχαστη! Οδεύοντας προς το… 17ο ματς, σε λίγες μέρες στο Ντούισμπουργκ. Κι είναι κάτι που αυτή η ομάδα, με την προσπάθεια και την προσωπικότητα που έχει δείξει φέτος, αξίζει να κερδίσει και τη μάχη στο Μολινό. Θα τα ξαναπούμε από τα West Midlands σε λίγες ώρες, μετά τις δηλώσεις και την προπόνηση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ