Θύρα 7: Η οικογένεια του Ολυμπιακού τίμησε τη μνήμη των θυμάτων

Σύσσωμη η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού επισκέφθηκε το μνημείο των θυμάτων της Θύρας 7 και απέτισε φόρο τιμής στους 21 αδικοχαμένους φιλάθλους.

Ο αρχηγός των “ερυθρόλευκων”, Γιώργος Πρίντεζης, εναπόθεσε στεφάνι, ενώ όλα τα μέλη της ομάδας άφησαν από ένα κόκκινο τριαντάφυλλο. «Είναι μια μέρα μνήμης. Μια μέρα θλιβερή όχι μόνο για τον σύλλογό, αλλά για όλη την χώρα», τόνισε ο Γιώργος Πρίντεζης. «Το ότι δεν κατέστη δυνατό να γίνει επίσημο μνημόσυνο, δεν διαγράφει από τη μνήμη κανενός τι είχε γίνει τότε. Ελπίδα όλων είναι να μην γίνουν ποτέ ξανά τέτοια περιστατικά. Μπορεί η σημερινή μέρα να μην έχει άμεση σχέση με το θέμα του Άλκη. Είναι δύο διαφορετικές περιπτώσεις, όμως, ευχή όλων μας είναι να μη θρηνήσει ξανά θύματα ο αθλητισμός και να μην υπάρξουν ποτέ ξανά απώλειες αγαπημένων προσώπων,» κατέληξε.

Από την πλευρά του, ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, τόνισε: «Σαν σήμερα είναι μια από τις πιο σημαντικές ημέρες στην ιστορία του Ολυμπιακού, όχι για θριάμβους, νίκες και τίτλους, αλλά για την απώλεια 21 ανθρώπων. Είναι η πιο στενάχωρη μέρα του χρόνου για την οικογένεια του Ολυμπιακού. Ας ευχηθούμε να μην χαθούν ποτέ ξανά τόσο άδικα παιδιά. Θεωρώ πως στην μνήμη τους όλες οι ομάδες του Ολυμπιακού, σε όλα τα αθλήματα, πρέπει να αφιερώνουμε έναν τίτλο, μια νίκη. Σε εκείνους και στις οικογένειές τους».

Ο Αγγελόπουλος στο μνημείο των θυμάτων της «Θύρας 7»

Θύρα 7-Ολυμπιακός

Νωρίτερα ο πρόεδρος της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτης Αγγελόπουλος, βρέθηκε στο μνημείο των θυμάτων της «Θύρας 7» και απέτισε φόρο τιμής, ανήμερα της 41ης μαύρης επετείου.

Αναλυτικά όσα αναφέρουν οι «ερυθρόλευκοι»:

«Τα χρόνια κυλούν, αλλά οι μνήμες μένουν… Ο Πρόεδρος της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτης Αγγελόπουλος, βρέθηκε σήμερα (08/02) στο μνημείο των θυμάτων της Θύρα 7 και απέτισε φόρο τιμής στη μνήμη των 21 αδικοχαμένων φιλάθλων του Ολυμπιακού.

08/02/1981

ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ».

Η ανάρτηση του Νίκου Γαβαλά για Θύρα 7, Άλκη και Τέμπη

Το δικό του μήνυμα, γεμάτο νόημα, με αφορμή την θλιβερή επέτειο της τραγωδίας της Θύρας 7 πριν από 41 χρόνια έστειλε ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Γαβαλάς.

«Χειρότερος σύμβουλος σε κάθε έκφρασή μας μπορεί να σταθεί τόσο ο ακραίος ενθουσιασμός όσο και η ακραία απογοήτευση. Η ισορροπία που αναζητούμε βρίσκεται στη μέση. Εκεί μόνο θα βρούμε την ηρεμία των ψυχών που χάθηκαν στο Στάδιο Καραϊσκάκη… των ψυχών που χάθηκαν στα Τέμπη… όπως επίσης εκεί θα βρούμε και την ψυχή του Άλκη», έγραψε μεταξύ άλλων.

41 χρόνια μετά την τραγωδία στα σκαλοπάτια της Θύρας 7… με σκέψεις πολλές και κυρίως με έναν κόμπο στο λαιμό για τα 21 θύματα.

Η αξία της ζωής, το νόημα της ζωής πρέπει να μας δείχνουν το δρόμο και να είναι οδηγός μας.

Οι λύσεις ούτε βρίσκονται, ούτε δίνονται όταν τυφλώνει το μίσος. Αυτό το μίσος που μπορεί να μεταλλαχθεί σε μια λάβα, ικανή να κάψει και να προκαλέσει ανυπολόγιστες καταστροφές και πολύ πόνο.

Χειρότερος σύμβουλος σε κάθε έκφρασή μας μπορεί να σταθεί τόσο ο ακραίος ενθουσιασμός όσο και η ακραία απογοήτευση. Η ισορροπία που αναζητούμε βρίσκεται στη μέση. Εκεί μόνο θα βρούμε την ηρεμία των ψυχών που χάθηκαν στο Στάδιο Καραϊσκάκη… των ψυχών που χάθηκαν στα Τέμπη… όπως επίσης εκεί θα βρούμε και την ψυχή του Άλκη.

Μας το δείχνουν χρόνια τώρα όλοι οι συγγενείς των θυμάτων που έφυγαν τόσο άδικα… οι γονείς του Άλκη που με πόνο ψυχής κρατούν αυτή τη γενναιόδωρη ψυχικά στάση και οδηγούν στην ίδια κατεύθυνση.

Όλοι όσοι έχασαν τους ανθρώπους τους στη θύρα 7 και πόνεσαν. Όμως, παρά τον πόνο τους, τα λόγια τους -συχνά με τρεμάμενη φωνή- ξεχειλίζουν από αγάπη και μόνο αυτή μπορεί να είναι η μοναδική απάντηση στο μίσος. Χωρίς αμφιβολία έχουν μεγαλείο ψυχής. Είναι πολύτιμο το παράδειγμά τους σε μία κοινωνία η οποία κάθε ημέρα χάνει τον προσανατολισμό της, αντιμετωπίζοντας έλλειμμα παιδείας και δικαιοσύνης.

Είναι ξεκάθαρο πια πως δεν χωρεί αμφισβήτηση επ’ αυτού. Όποιος έχει αντίρρηση, μάλλον δε σέβεται τη μνήμη των νεκρών και τον πόνο εκείνων που έμειναν πίσω. Αλλά τα λόγια στερεύουν και μοιάζουν φτωχά εάν αναλογιστούμε ότι σήμερα, εν έτει 2022, μετά από όλα όσα έχουν συμβεί, εξακολουθούν ορισμένοι να χρησιμοποιούν στις εξέδρες των γηπέδων ύβρεις για τα παιδιά, των οποίων κόπηκε το νήμα της ζωής τους το 1981..

Η σιωπηρή πλειοψηφία χρειάζεται να μιλήσει, να βγει μπροστά. Το οφείλουμε στις επόμενες γενιές να μην μοιάσουμε με το τέρας.

Η ανάρτηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός για τη «μαύρη» επέτειο της Θύρας 7

Το δικό της, λιτό αλλά άκρως περιεκτικό μήνυμα για την επέτειο της τραγωδίας της Θύρας 7 έστειλε η ΚΑΕ Ολυμπιακός.

«Δεν θα σας ξεχάσουμε ποτέ», αναφέρει το μήνυμα των «ερυθρόλευκων» για την αποφράδα 8η Φεβρουαρίου του 1981.

 

Το μήνυμα του Ολυμπιακού για την τραγωδία της Θύρας 7

Με ένα συγκινητικό βίντεο η ΠΑΕ Ολυμπιακός τίμησε και φέτος τη μνήμη των θυμάτων της ανείπωτης τραγωδίας της «Θύρας 7».

Οι «ερυθρόλευκοι» δημοσίευσαν ένα βίντεο για τη μαύρη επέτειο, καθώς αύριο συμπληρώνονται 41 χρόνια από την τραγωδία στο παλιό «Γ. Καραϊσκάκης».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.