Θλιβερή πρωτιά για την Ελλάδα: Πρώτη σε οφειλές δεδουλευμένων στους ποδοσφαιριστές παγκοσμίως

Μία θλιβερή πρωτιά έχει το ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία της FIFA-FIPRO, καθώς η χώρα μας είναι πρώτη σε οφειλές δεδουλευμένων σε ποδοσφαιριστές παγκοσμίως. Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του ο ΠΣΑΠ, «η ποδοσφαιρική Ελλάδα καταλαμβάνει μια παγκόσμια αρνητική πρωτιά, για την δεν μπορούμε να αισθανόμαστε περήφανοι. Άλλωστε εκτός των χρημάτων που απώλεσαν οι ποδοσφαιριστές από ομάδες που χρεοκόπησαν από το 2015 και έπειτα, υπάρχουν και πάρα πολλοί που έχασαν το εισόδημά τους σε αντίστοιχες προγενέστερες περιπτώσεις».

«Με γνώμονα την ανάπτυξη και βελτίωση του ελληνικού ποδοσφαίρου, είναι καιρός όλοι οι ποδοσφαιρικοί φορείς να βρούμε λύσεις και να δημιουργήσουμε μηχανισμούς προστασίας για τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι εν μία νυκτί χάνουν τα δεδουλευμένα χρήματα ετών», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση του ΠΣΑΠ.

Η ανακοίνωση του ΠΣΑΠ:

«Ολοκληρώθηκε και επίσημα η πρώτη φάση του FIFA FUND που κάλυπτε αιτήσεις για την περίοδο Ιούλιο 2015 – Ιούνιο 2020.

Σε σύνολο 36 χωρών μελών των FIFA-FIPRO, ο ΠΣΑΠ, δίνοντας την απαιτούμενη βαρύτητα και καταβάλλοντας μεγάλη προσπάθεια, κατάφερε να λάβει την πρώτη θέση στις εγκεκριμένες αιτήσεις.

Πιο συγκεκριμένα έγιναν συνολικά δεκτές 291, αριθμός που αντιστοιχεί σχεδόν στο 1/3 του συνόλου των αιτήσεων, αφού είναι χαρακτηριστικό πως η δεύτερη Μαλαισία και η τρίτη Τουρκία είχαν αθροιστικά 264.

Το συνολικό ποσό του ταμείου ανέρχεται στα 5.000.000 δολάρια, από το οποίο τα μέλη μας θα μοιραστούν 1.360.301, το μεγαλύτερο που μοιράστηκε σε μία χώρα!

Κατανοούμε πως το συγκεκριμένο ποσό σε καμία περίπτωση δεν αντιστοιχεί στο συνολικό χρέος των ομάδων προς τα μέλη μας, παρ` όλα αυτά θεωρούμε πως θα τους παρέχει κάποια βοήθεια.

Δυστυχώς όμως, για ακόμη μία φορά, η ποδοσφαιρική Ελλάδα καταλαμβάνει μια παγκόσμια αρνητική πρωτιά, για την δεν μπορούμε να αισθανόμαστε περήφανοι.

Άλλωστε εκτός των χρημάτων που απώλεσαν οι ποδοσφαιριστές από ομάδες που χρεοκόπησαν από το 2015 και έπειτα, υπάρχουν και πάρα πολλοί που έχασαν το εισόδημά τους σε αντίστοιχες προγενέστερες περιπτώσεις.

Με γνώμονα την ανάπτυξη και βελτίωση του ελληνικού ποδοσφαίρου, είναι καιρός όλοι οι ποδοσφαιρικοί φορείς να βρούμε λύσεις και να δημιουργήσουμε μηχανισμούς προστασίας για τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι εν μία νυκτί χάνουν τα δεδουλευμένα χρήματα ετών».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ