Στον αθλητισμό… σαν σήμερα

Στον αθλητισμό… σαν σήμερα

Σαν σήμερα, το 2003, ο Κόμπε Μπράιαντ κάνει ρεκόρ εύστοχων τριπόντων σε έναν αγώνα ΝΒΑ, σημειώνοντας 12 στον αγώνα Λέικερς-Σιάτλ Σουπερσόνικς.

2003    O άσος των LA Lakers, Κόμπε Μπράιαντ κάνει ρεκόρ τριπόντων στο ΝΒΑ (12) στον αγώνα με τους Seattle Supersonics (119-98) στον οποίο σημειώνει συνολικά 45 πόντους.

1999    Το ελληνικό σκάφος “Αέρα” κατακτά την πρώτη θέση στην κατηγορία Channel Handicap στον διάσημο ιστιοπλοικό αγώνα Sydney – Hobart, στον οποίο πνίγηκαν 4 άτομα.

Ο αγώνας γίνεται κάτω από δυσμενείς συνθήκες και ανέμους 10 μποφόρ. Το πλήρωμα του ελληνικού σκάφους αποτελείται από τον κυβερνήτη, Νίκο Λυκιαρδόπουλο και τους Παναγιώτη Παπαδέα, Μιχάλη Μπενάκη.

1973    Η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου ηττάται 3-2 (Κούδας-Δομάζος) από την Ισπανία στο πλαίσιο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Γερμανίας, ενώ έχει χάσει και στη Μάλαγα με 3-1. Από τον άλλο αντίπαλο, τη Γιουγκοσλαβία, η Εθνική θα ηττηθεί επίσης δύο φορές (1-0 στο Βελιγράδι και 4-2 στο Γ. Καραϊσκάκης) και θα αποκλειστεί. Ο Μπίλι Μπίγκαμ, που αποφεύγει να χρησιμοποιεί τον Δομάζο, θα αντικατασταθεί καθ’ οδόν από τον Αλκέτα Παναγούλια.

1962    Ο 25χρονος διεθνής, Τάκης Λουκανίδης, ντεμπουτάρει με τον Παναθηναϊκό εναντίον της ΑΕΚ και σημειώνει το ένα από τα τρία γκολ της νίκης με 3-2 στον τελικό του εορταστικού Κυπέλλου της ΓΓΑ.

1936    Η πρωταθλήτρια του τένις Helen Moody και η Howard Kinsley ανταλλάσσουν 2.001 μπαλιές (παίζοντας για 1 ώρα και 18 λεπτά) στην προσπάθειά τους να κερδίσουν 1 πόντο.

1927    Ιδρύεται η ομάδα μπάσκετ των Harlem Globetrotters από τον Abe Saperstein. Η ομάδα αποτελείται από παίκτες ζογκλέρ που παίζουν μπάσκετ χωρίς να εφαρμόζουν τους κανονισμούς εν ονόματι του θεάματος και κατά καιρούς φιλοξενούν στην σύνθεσή τους μεγάλα ονόματα του ΝΒΑ, όπως τους Kareem Abdul Jabbar, Byron Dinkins κ.α.

1887    Ο Thomas Stevens γίνεται ο πρώτος άνθρωπος που κάνει τον γύρο του κόσμου με ποδήλατο. Ξεκίνησε το ταξίδι του τον Απρίλιο του 1884 και κάλυψε 13.500 μίλια.

1785    Ο Dr. John Jeffreys και ο Jean Pierre Blancard πετούν για πρώτη φορά πάνω από την Μάγχη με αερόστατο.

ΠΗΓΗ: galanissportsdata.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ