Στο Interlagos θα κριθεί ο τίτλος

Στο Interlagos θα κριθεί ο τίτλος

Φτάσαμε στον 20ό και τελευταίο γύρο της σεζόν του 2012 για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula 1 και ποιο θα ήταν ιδανικότερο τελείωμα από μια μονομαχία για τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή. Το 3ήμερο 23-25 Νοεμβρίου ο κόσμος της F1 θα συγκεντρωθεί για τελευταία φορά φέτος στο Sao Paulo και στο Autódromo José Carlos Pace -γνωστό μας περισσότερο ως Interlagos- για το Grand Prix Βραζιλίας. Το βράδυ της Κυριακής, επομένως, θα γνωρίζουμε ποιος από τους Sebastian Vettel ή Fernando Alonso θα έχει τρία πρωταθλήματα στην τροπαιοθήκη του, αφού θα έχει κερδίσει το φετινό.

 

Τα σενάρια του τελικού

Οι δύο μονομάχοι του πρωταθλήματος έρχονται στο Interlagos με 13 βαθμούς να τους χωρίζουν στη βαθμολογία του πρωταθλήματος. Ο Sebastian Vettel είναι μπροστά από τον Fernando Alonso και φυσικά φτάνει στη Βραζιλία ως το μεγάλο φαβορί. Ο Γερμανός είναι έτοιμος να πανηγυρίσει τον 3ο τίτλο του, και μάλιστα στη σειρά, ακριβώς όπως έκανε η Red Bull Racing πριν από μία εβδομάδα στο Austin για τους κατασκευαστές.

 

Για να κερδίσει ο Vettel το πρωτάθλημα χρειάζονται οι εξής συνθήκες, σε σχέση με τον Alonso:

  • Να τερματίσει σε μια από τις 4  πρώτες θέσεις αν ο Alonso κερδίσει

 

  • Να τερματίσει τουλάχιστον στην 8η θέση αν ο Alonso έρθει 2ος στον αγώνα

 

  • » Να τερματίσει τουλάχιστον στη 10η θέση αν ο Alonso έρθει 3ος στον αγώνα

 

  • » Αν ο Alonso δεν ανέβει στο βάθρο ο Vettel κερδίζει το πρωτάθλημα ακόμα κι αν δεν βαθμολογηθεί.

 

Σύμφωνα με όσα βλέπουμε στους τελευταίους αγώνες και είδαμε πολύ περισσότερο στο Austin, η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στα μονοθέσια της Red Bull και της Ferrari είναι τόσο μεγάλη που υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν φαίνεται να υπάρχει περιθώριο αισιοδοξίας στο κόκκινο στρατόπεδο. Ωστόσο, η εκπληκτική ικανότητα του Alonso να παίρνει αποτελέσματα σαφώς ανώτερα των δυνατοτήτων του μονοθεσίου του και ο απρόβλεπτος καιρός στο Interlagos κάνουν αυτήν τη μάχη ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα.

 

Πάμε, λοιπόν, για το φινάλε μιας σεζόν που έχει τα φόντα να μείνει στην ιστορία του σπορ ως μία από τις πιο συναρπαστικές και απρόβλεπτες. Ο τελευταίος αγώνας της μπορεί να εκπληρώσει αυτήν την προσδοκία και να μας δώσει τη μεγάλη μάχη που περιμένουμε. Σε κάθε περίπτωση, το 2012 είδαμε ένα όμορφο πρωτάθλημα.

 

ΠΗΓΗ:msfree.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ