Στέφανος Τσιτσιπάς: Με μεγάλη ανατροπή στα ημιτελικά του Monte Carlo Masters – BINTEO

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αν και βρέθηκε με τη πλάτη στον τοίχο (έχανε 4-0 στο 3ο σετ) έκανε τη μεγάλη ανατροπή, επιβλήθηκε με 2-1 σετ (6-2, 6-7[3], 6-4) του Ντιέγκο Σβάρτσμαν και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Masters του Μόντε Κάρλο.

Εκεί θα αντιμετωπίσει τον χρυσό Ολυμπιονίκη του Τόκιο, Αλεξάντερ Ζβέρεφ, ο οποίος επικράτησε με 5-7, 6-3, 7-6(5) του Γιάνικ Σίνερ μετά από αγώνα που κράτησε πάνω από τρεις ώρες. Στις μεταξύ τους αναμετρήσεις ο “Tsitsifast” έχει το πάνω χέρι, αφού μετράει 6 νίκες σε 9 αγώνες.

Κόντρα στον Σβάρτσμαν, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας μπήκε εντυπωσιακά στο ματς. Σπάζοντας δύο φορές το σερβίς του αντιπάλου του, προηγήθηκε με 5-1 και σέρβιρε για να κατακτήσει το πρώτο σετ. Ο Σβάρτσμαν κατάφερε να μείνει στο σετ με ένα μπρέικ, αλλά ο φιναλίστ του περσινού Ρολάντ Γκαρός κατέκτησε το πρώτο σετ στο σερβίς του Αργεντινού.

Ο Τσιτσιπάς βρήκε γρήγορα μπρέικ και στο δεύτερο σετ και προηγήθηκε με 5-2. Στο σημείο εκείνο ο Αργεντινός κράτησε το σερβίς του και κατάφερε να κάνει μπρέικ, ισοφαρίζοντας σε 5-5. Το σετ οδηγήθηκ στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Σβάρτσμαν προηγήθηκε με 4-1 με δύο μίνι μπρέικ και κατέκτησε τελικά το σετ.

Ο Αργεντινός βρήκε δύο μπρέικ στο ξεκίνημα του τρίτου σετ για το 4-0. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε πίσω τα δύο μπρέικ και κράτησε το σερβίς του για το 4-4. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας έκανε νέο μπρέικ και έκλεισε το ματς στο σερβίς του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ