Ρούσεφ: Είμαστε έτοιμοι εντός και εκτός γηπέδων

Ρούσεφ: Είμαστε έτοιμοι εντός και εκτός γηπέδων

Η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ υπερασπίστηκε την Τρίτη την αμφιλεγόμενη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου η οποία ξεκινά την Πέμπτη λέγοντας ότι η Βραζιλία είναι «έτοιμη, εντός και εκτός γηπέδων».

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, απευθυνόμενη στο βραζιλιάνικο έθνος μέσω τηλεοράσεως και ραδιοφώνου η πρόεδρος Ρούσεφ καλωσόρισε τους φιλάθλους από όλο τον κόσμο, λέγοντας ότι η Βραζιλία τους περιμένει «με ανοικτές αγκάλες», όπως ακριβώς και ο Χριστός ο Λυτρωτής το περίφημο άγαλμα με θέα στον κόλπο του Ρίο ντε Τζανέιρο.

«Η Βραζιλία έχει ξεπεράσει τα βασικά εμπόδια και είναι έτοιμη εντός και εκτός γηπέδων» ανέφερε η πρόεδρος Ρούσεφ. «Έχουμε δημιουργήσει, αναβαθμισμένα αεροδρόμια, λιμάνια, δρόμους, γέφυρες, δρόμους πρόσβασης, γραμμές γρήγορης διέλευσης» είπε η πρόεδρος της Βραζιλίας. Αυτά τα επιτεύγματα «δεν θα πάνε στις βαλίτσες των τουριστών μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο. Θα μείνουν εδώ, προς όφελος όλων των Βραζιλιάνων. Το Παγκόσμιο Κύπελλο διαρκεί μόλις ένα μήνα, αλλά τα οφέλη παραμένουν εδώ για πάντα» συμπλήρωσε.

Η πρόεδρος της Βραζιλίας, που είναι υποψήφια για επανεκλογή, στις προεδρικές εκλογές του Οκτωβρίου προσπάθησε να ελαχιστοποιήσει την επιβάρυνση που έχουν υποστεί οι βραζιλιάνοι από τα περίπου 11 δισεκατομμύρια δολάρια που επενδύονται στην προετοιμασία της διοργάνωσης με το ένα τρίτο αυτών των χρημάτων να πηγαίνει στην κατασκευή ή την ανακαίνιση των γηπέδων. «Από το 2010, όταν άρχισαν να χτίζονται τα γήπεδα, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, τα ομόσπονδα κρατίδια και οι δήμοι έχουν επενδύσει περίπου 560 δισεκατομμύρια δολάρια στον τομέα της εκπαίδευσης και της υγείας», είπε η Ρούσεφ.

Η πρόεδρος της Βραζιλίας ξεκίνησε πάντως το διάγγελμά της με ένα μήνυμα καλωσορίσματος για να υποστηρίξει τους περίπου 600.000 ξένους φιλάθλους που αναμένεται στη χώρα και κάλεσε τους Βραζιλιάνους να τους φιλοξενήσουν “θερμά”. «Οι φίλοι μας σε όλο τον κόσμο, έρχονται ειρηνικά και ο Χριστός ο Λυτρωτής έχει ανοιχτές αγκάλες να σας καλωσορίσει όλους», είπε.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.