Ρόμα: «Ο Εντικά είναι καλύτερα» – Τη Δευτέρα το πόρισμα των γιατρών – Το χρονικό της κατάρρευσης – ΒΙΝΤΕΟ

Η περιπέτεια υγείας του Εβάν Εντικά βαίνει προς το τέλος της, με τον ποδοσφαιριστή της Ρόμα να αισθάνεται ήδη πολύ καλύτερα.

Σοκ στο Ουντινέζε-Ρόμα: Κατέρρευσε την ώρα του αγώνα ο Εντικά – Οριστική διακοπή στο παιχνίδι

Ο κεντρικός αμυντικός των «τζαλορόσι» κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο, στο 72ο λεπτό της αναμέτρησης με την Ουντινέζε, με αποτέλεσμα να φύγει με φορείο από το «Φρίουλι» έχοντας τις αισθήσεις του και το ματς να διακοπεί οριστικά από τον διαιτητή, Παϊρέτο.

Η οριστική διάγνωση για το τι συνέβη κι έπεσε στο χορτάρι κρατώντας το στήθος του θα δοθεί την Δευτέρα (15/04) μετά το πέρας των ιατρικών εξετάσεων που θα υποβληθεί. Οι πρώτες εξετάσεις στον παίκτη πραγματοποιήθηκαν στα αποδυτήρια, όπου του έγινε ηλεκτροκαρδιογράφημα.

Ακόμη και τη στιγμή που δεν αισθανόταν καλά δεν κρίθηκε απαραίτητο να χρησιμοποιηθεί απινιδωτής. Ο Εντικά δεν έχασε ποτέ τις αισθήσεις του και αφού έφτασε στο νοσοκομείο υποβλήθηκε σε πιο εμπεριστατωμένες εξετάσεις, που έδειξαν ότι δεν συνέτρεχε κίνδυνος για τη ζωή του.

Το λεωφορείο της Ρόμα, με τον Ντανιέλε Ντε Ρόσι και όλη την ομάδα κατευθύνθηκε αμέσως στο νοσοκομείο για να συμπαρασταθούν στον 24χρονο αμυντικό. Ο Ντε Ρόσι, ο Πελεγκρίνι και η διευθύνουσα σύμβουλος Λίνα Σουλούκου είχαν τη δυνατότητα να μιλήσουν με τον ποδοσφαιριστή, μετά από συνεννόηση με τους γιατρούς.

Ο Εντικά, του οποίου η ζωή δεν κινδυνεύει, θα παραμείνει υπό παρακολούθηση στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους. Η ομάδα αποχώρησε από το νοσοκομείο γύρω στις 10:30 το βράδυ, προκειμένου να επιστρέψει στην Ρώμη.

Όλες οι εξετάσεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμής συγκλίνουν στο ότι δεν υπέστη καρδιακή προσβολή, αλλά απομένουν κάποιες ακόμη που θα ρίξουν περισσότερο φως στα αίτια που προκάλεσαν την πτώση του ποδοσφαιριστή στον αγωνιστικό χώρο.

Η Ρόμα εξέδωσε μια σύντομη ανακοίνωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δημοσιεύοντας μια φωτογραφία του παίκτη να χαμογελά: «Η ομάδα επισκέφθηκε τον Εντικά στο νοσοκομείο. Ο Εβάν αισθάνεται καλύτερα και είναι σε καλή διάθεση. Θα παραμείνει υπό παρακολούθηση για εξετάσεις στο νοσοκομείο. Πάμε Εβάν» αναφέρει η ανάρτηση των «Ρωμαίων».

Το χρονικό της κατάρρευσης του παίκτη

Ο γεννημένος στο Παρίσι, αλλά διεθνής με την Εθνική της Ακτής Ελεφαντοστού, 24χρονος παίκτης ακούμπησε δύο φορές το στήθος του και στη συνέχεια σωριάστηκε στο έδαφος, προκαλώντας πανικό στο γήπεδο «Φρίουλι». Αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες αποχώρησε με φορείο, έχοντας, όμως, τις αισθήσεις του.

Ο διαιτητής Παϊρέτο διέκοψε αμέσως το παιχνίδι, επιτρέποντας στους γιατρούς να μπουν στον αγωνιστικό χώρο για να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες στον Εντικά, ο οποίος λίγο αργότερα αποχώρησε με φορείο από το γήπεδο κάνοντας με την χαρακτηριστική κίνηση του χεριού του ότι είναι καλύτερα.

Το ματς διακόπηκε οριστικά μετά από αυτό το δραματικό περιστατικό. Ο προπονητής της Ρόμα, Ντανιέλε Ντε Ρόσι, κατευθύνθηκε αμέσως στα αποδυτήρια για να τσεκάρει από κοντά την κατάσταση του κεντρικού αμυντικού, ο οποίος διακομίστηκε στο νοσοκομείο για τις περαιτέρω εξετάσεις.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ