Roland Garros: Άντεξε στην πίεση και προκρίθηκε ο Τσιτσιπάς

Παρότι ακόμη δεν έχει βρει καλό ρυθμό και η απόδοσή του παρουσιάζει αρκετά «σκαμπανεβάσματα», ο Στέφανος Τσιτσιπάς, πέτυχε τη δεύτερη νίκη του στο Roland Garros, επίσης με αρκετά δύσκολο τρόπο, επί του Τσέχου Ζντένεκ Κόλαρ με 3-1 σετ (6-3, 7-6, 6-7, 7-6) και προκρίθηκε στον 3ο γύρο του φημισμένου Grand Slam.

Ο Έλληνας πρωταθλητής αν και προηγήθηκε 2-0 δεν «καθάρισε» το ματς, με αποτέλεσμα να δώσει τη δυνατότητα στον αντίπαλό του να μειώσει και να φτάσει μία ανάσα από το 2-2 στα σετ, κάτι που εάν συνέβαινε σαφώς και θα έφερνε σε ακόμη πιο δύσκολη θέση το νο4 του κόσμου. Τελικά μετά από 4 ώρες και 8 λεπτά αγώνα έφτασε στη νίκη απέναντι στον αξιόμαχο Κόλαρ και για 4η σερί σεζόν θα βρεθεί στους «32» του Roland Garros.

Σε σχέση με τον αγώνα της πρεμιέρας με τον Λορέντσο Μουζέτι, όπου βρέθηκε να χάνει 2-0 και χρειάστηκε υπερπροσπάθεια στη συνέχεια για να φτάσει στην ανατροπή, ο 23χρονος πρωταθλητής παρουσιάστηκε βελτιωμένος και πιο… υποψιασμένος στο ξεκίνημα της αναμέτρησης.

Μπήκε δυνατά, έκανε εύκολα το 1-0 (6-3), αλλά και πάλι στην πορεία του αγώνα έκανε αρκετά λάθη με αποτέλεσμα να δώσει την ευκαιρία στον Κόλαρ να μπει δυνατά στη διεκδίκηση του δεύτερου σετ.

Ο Τσιτσιπάς, που βρέθηκε να χάνει με 4-1 στα game, ισοφάρισε σε 4-4 και τα πάντα κρίθηκαν στο tie break, όπου κατάφερε να φτάσει στο 2-0 με 7-6 (8).

Η μάχη συνεχίστηκε και στο τρίτο σετ, με τους δύο «μονομάχους» να βαδίζουν «χέρι χέρι» σε όλη τη διάρκειά του. To νο134 της παγκόσμιας κατάταξης, ο οποίος προερχόταν από τους προκριματικούς και από τέσσερα ματς στο τουρνουά κι έχοντας κάνει την έκπληξη στην πρεμιέρα απέναντι στον Πούιγ, κατάφερε να σταθεί όρθιος στο tie break και με 7-6 (3) να μειώσει σε 2-1 και να ξαναμπεί στο παιχνίδι.

Η εξέλιξη του ματς και τα μεγάλα χτυπήματα που έβρισκε ο 27χρονος Τσέχος εκνεύρισαν τον Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος έχασε την ψυχραιμία του κι αυτό φάνηκε όταν έκανε το break στο 5ο game του 4ου σετ και προηγήθηκε με 3-2.

Στη συνέχεια δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το σερβίς του κι ενώ είχε την ευκαιρία για το 4-2, ο αντίπαλός του ισοφάρισε σε 3-3.

Όπως συνέβη και στα δύο προηγούμενα σετ, οι δύο τενίστες κράτησαν τα σερβίς τους κι έλυσαν ξανά τις διαφορές τους στο tie break για τρίτη σερί φορά στο ματς.

Ο Έλληνας πρωταθλητής βρέθηκε με την «πλάτη στον τοίχο» και πίσω στο σκορ με 6-2, αλλά δεν το έβαλε κάτω και με 5 συνεχόμενους πόντους δεν επέτρεψε στον Κόλαρ να ισοφαρίσει. Ο Τσέχος έκανε το 7-7, αλλά ο Τσιτσιπάς είχε το μομέντουμ κι έφτασε στη νίκη με 9-7.

Το Σάββατο (28/5), ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον 23χρονο Σουηδό Μίκαελ Ίμερ (Νο95), ο οποίος απέκλεισε νωρίτερα μέσα στην ημέρα, το Νο29 του ταμπλό, Ντάνιελ Έβανς, με 6-3, 3-6, 6-2, 6-3.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ