Θεσσαλονίκη: Φοιτητές παγιδεύτηκαν στη Βιβλιοθήκη του ΑΠΘ λόγω των επεισοδίων – ΒΙΝΤΕΟ

Περισσότεροι από 200 φοιτητές πήγαν στη Bιβλιοθήκη του ΑΠΘ να διαβάσουν και εγκλωβίστηκαν λόγω των επεισοδίων. Αρκετοί ήταν αυτοί που αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα.

Μετά την πορεία που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης κατά της αστυνομικής παρουσίας και για τον τραυματισμό φοιτητή στο ΑΠΘ σήμερα το μεσημέρι, κουκουλοφόροι και αστυνομικοί των ΜΑΤ μπήκαν στο campus του ΑΠΘ, όπου και ξεκίνησε νέος γύρος επεισοδίων.

Οι κουκουλοφόροι πέταξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων, με τους τελευταίους να απαντούν με τη ρίψη δακρυγόνων. Τα επεισόδια πραγματοποιήθηκαν μπροστά στη Γεωπονική σχολή και στο Αστεροσκοπείο και στη συνέχεια έφτασαν μπροστά στη Βιβλιοθήκη του ΑΠΘ, όπου βρίσκονταν τόσο εντός του κτηρίου όσο και εκτός δεκάδες φοιτητές, οι οποίοι δέχθηκαν δακρυγόνα.

Όπως περιγράφει στην ιστοσελίδα voria.gr φοιτητής του ΑΠΘ, οι στιγμές που επικράτησαν ήταν χαοτικές, με περισσότερους από 200 φοιτητές να κλαίνε εξαιτίας των χημικών και να μένουν παγιδευμένοι εντός της Βιβλιοθήκης. Ο φοιτητής επισήμανε πως δεν υπήρξε ενημέρωση ώστε να απομακρυνθούν άμεσα από τη Βιβλιοθήκη και να μη βρεθούν στο… μάτι του κυκλώνα.

Μάλιστα, όπως καταγγέλλει ο ίδιος, η ατμόσφαιρα από τα δακρυγόνα έγινε τόσο αποπνικτική που οι φοιτητές μπήκαν κατευθείαν μέσα στη Βιβλιοθήκη για να γλυτώσουν από τους καπνούς και έκλεισαν τα παράθυρα. Πολλοί από αυτούς αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα, ενώ το ίδιο συνέβη και με τον φύλακα της Βιβλιοθήκης.

Λίγο μετά τις 22:00, τουλάχιστον μισή ώρα μετά την εκκίνηση των επεισοδίων, οι κουκουλοφόροι μετακινήθηκαν προς την Καμάρα -όπου ξέσπασε νέος γύρος έντασης-, η ατμόσφαιρα καθάρισε και οι φοιτητές κατάφεραν να αποχωρήσουν.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.