Ρεάλ Μαδρίτης: «Βασίλισσα» και στα social media – ΦΩΤΟ

Ρεάλ Μαδρίτης, η «βασίλισσα» με τους περισσότερους… ακολούθους στον κόσμο.

Σύμφωνα με τη τελευταία μελέτη του CIES Football Observatory, του διεθνούς κέντρου αθλητικών ερευνών, το οποίο βρίσκεται στο Νοσατέλ της Ελβετίας και δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τη FIFA, που παρουσιάζει τους 100 κορυφαίους συλλόγους στον κόσμο με τους περισσότερους ακόλουθους σε τέσσερα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Twitter, Instagram, Facebook και TikTok), η ισπανική ομάδα ηγείται της σχετικής κατάταξης με 362 εκατομμύρια ακολούθους.

Οι Μαδριλένοι βρίσκονται μπροστά από τη Μπαρτσελόνα (342 εκατομμύρια), ενώ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι η μόνη άλλη ομάδα με περισσότερους από 200 εκατομμύρια ακολούθους (206), συμπληρώνει το βάθρο. Η Παρί Σεν Ζερμέν βρίσκεται στην τέταρτη θέση (187 εκατομμύρια) και η Γιουβέντους (144 εκατομμύρια) ολοκληρώνει την πρώτη πεντάδα.

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι ο σύλλογος με τους περισσότερους ακολούθους στον κόσμο στο Instagram (135 εκατομμύρια) και στο Facebook (117 εκατομμύρια), ενώ βρίσκεται πίσω από τη Μπαρτσελόνα στο Twitter (83 εκατομμύρια) και την Παρί Σεν Ζερμέν στο TikTok (40 εκατομμύρια).

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Real Madrid C.F. (@realmadrid)

Εκτός των πέντε μεγάλων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, η πρώτη τριάδα αποτελείται από τη Φλαμένγκο της Βραζιλίας (14η, 50 εκατομμύρια), ακολουθούμενη από την Αλ-Αχλί της Αιγύπτου (18η, 45 εκατομμύρια) και τη Γαλατασαράι της Τουρκίας (17η, 40 εκατομμύρια).

Το top 100 περιλαμβάνει επίσης συλλόγους από τη Σαουδική Αραβία, την Ινδονησία, την Αργεντινή, την Ολλανδία, το Μεξικό, την Πορτογαλία, το Ιράν, την Τανζανία, τη Νότια Αφρική, το Μαρόκο, την Κολομβία, τον Ισημερινό, την Ινδία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Χιλή, τη Ρωσία και τη Σκωτία, αλλά κανέναν από την Ελλάδα.

Συγκριτικά πάντως οι σύλλογοι βρίσκονται πολύ κάτω από τα ακόμη πιο υπερβολικά νούμερα που καταγράφουν μεμονωμένοι αθλητές, όπως ο Κριστιάνο Ρονάλντο (859 εκατομμύρια ακόλουθοι, συμπεριλαμβανομένων 587 εκατομμύρια στο Instagram) και ο Λιονέλ Μέσι (582 εκατομμύρια, εκ των οποίων 468 εκατομμύρια στο Instagram).

Η κατάταξη στις 10 πρώτες θέσεις:

Social Media Ρεάλ Μαδρίτης

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ