Βασίλης και Γιάννης Βελάνης: Μία ελληνική συμμετοχή που ξεχωρίζει στο Ράλι Ακρόπολις

Το Ράλι Ακρόπολις, το “Ράλι των Θεών” όπως το λένε οι απανταχού φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού, επέστρεψε στο επίσημο καλεντάρι του WRC και είναι πάντα ξεχωριστή η παρουσία των ελληνικών πληρωμάτων σ’ αυτό.

Δίχως αμφιβολία στην κατηγορία WRC3 ξεχωρίζει το πλήρωμα της «Singer Skoda Fabia Rally2» που αποτελείται από τους Βασίλη και Γιάννη Βελάνη. Είναι ξαδέλφια και αχώριστοι ως πλήρωμα από το 2007. Δύο ερασιτέχνες που, όμως, υπηρετούν το άθλημα με συνέπεια, στιλ και ευγένεια.

Μία εξαιρετική συμμετοχή που συνδυάζει την ευχαρίστηση με τις επιδόσεις. Ένα πλήρωμα με εμπειρία, αλλά και ευφυΐα για να μπορέσει να διαχειριστεί τις ακραίες συνθήκες του αγώνα και να διακριθεί. Ένα πλήρωμα που συνιστά ένα από τα «βαριά χαρτιά» της άτυπης Εθνικής ομάδας.

Τι δήλωσε ο Βασίλης Βελάνης στον Realfm 97,8

Μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή και του Άκη Παυλόπουλου, ο Βασίλης Βελάνης τόνισε ότι το Ράλι Ακρόπολις θεωρείται από τους πιο σκληρούς αγώνες παγκοσμίως.

“Δεν είναι τυχαίο που όλες οι ομάδες, όλα τα εργοστάσια, πριν από οποιαδήποτε εξέλιξη θέλουν να κάνουν, έρχονται στην Ελλάδα για τα τεστ” ανέφερε, ενώ χαρακτήρισε μοναδικό γεγονός το χθεσινό στο Σύνταγμα.

Ο Βασίλης Βελάνης αναφέρθηκε επιπλέον στην μεγάλη προετοιμασία που απαιτείται για το Ράλι Ακρόπολις που είναι και σωματική αλλά και πάνω στο αυτοκίνητο. Τέλος σημείωσε πως το συγκεκριμένο αυτοκίνητο στο Ράλι Ακρόπολις κάνει ντεμπούτο σε χωμάτινο αγώνα.

Ακούστε όσα δήλωσε ο Βασίλης Βελάνης στον Realfm 97,8

Σε συνέντευξή του τον περασμένο Ιούλιο, ο Βασίλης Βελάνης μιλώντας για το alter ego του στους αγώνες υποστήριξε: “Με τον Γιάννη έχουμε χτίσει όλα αυτά τα χρόνια μία σχέση απόλυτης εμπιστοσύνης μεταξύ μας. Ο Γιάννης είναι τα “μάτια μου” μέσα στον αγώνα και πραγματικά ακολουθεί πιστά τις σημειώσεις του. Εκτός από ξάδερφος μου είναι και πολύ καλός μου φίλος τόσο μέσα όσο και έξω από το μπάκετ».

Και σ’ αυτή την προσπάθεια οι Βασίλης και Γιάννης Βελάνης έχουν ένα εξαιρετικά στημένο αυτοκίνητο. Ένα “Fabia Evo Rally2” που κάτω από το καπό του έχει κινητήρα 1.600 κυβικών turbo που «βγάζει» 290 ίππους. Ένα αυτοκίνητο με σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων πέντε σχέσεων και κίνηση σε όλους τους τροχούς.

Μάλιστα, την Τετάρτη (8/9) σε μία πολύ ωραία εκδήλωση, οι Βασίλης και Γιάννης Βελάνης που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, παρότι ερασιτέχνες, παρουσίασαν το αυτοκίνητο με το οποίο συμμετέχουν στον μεγάλο αγώνα. Το πλήρωμα που έχει συμμετάσχει στους δύο προηγούμενους αγώνες του πανελληνίου πρωταθλήματος, στη Φθιώτιδα και στην Κόρινθο, με ειδικές διαδρομές ίδιες με του “ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις” δήλωσε πως αισθάνεται έτοιμο για διάκριση με φόντο την ελληνική σημαία.

«Έχουμε δουλέψει αρκετά στους δύο πρώτους αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ώστε να φέρουμε ένα πραγματικό αγωνιστικό αυτοκίνητο, όπως αυτό της κατηγορίας rally2, στα μέτρα μας. Είναι ό,τι πιο δυνατό έχουμε οδηγήσει μέχρι τώρα και κάναμε αρκετά χιλιόμετρα δοκιμών ώστε να εξοικειωθούμε και να είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό στο Ράλλυ Ακρόπολις” ήταν τα λόγια του οδηγού, Βασίλη Βελάνη, του οποίου οι απόψεις για τις ειδικές διαδρομές έχοντας την εμπειρία προηγούμενων συμμετοχών στον αγώνα, έχουν την ανάλογη βαρύτητα.

ΒΕΛΑΝΗΣ

«Οι βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών έχουν αλλάξει πολύ την κατάσταση των ειδικών διαδρομών που δεν έχουν καμία σχέση με ό,τι συναντήσαμε στα Ράλι Φθιώτιδας και Κορίνθου. Η λάσπη στις διαδρομές του δεύτερου και τρίτου σκέλους είναι αρκετή και ελπίζουμε να μην συνεχιστεί η βροχόπτωση ώστε να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα τα πληρώματα», είπε. Ενώ καταλήγοντας έσπευσε να αναφερθεί στον στόχο του πληρώματος.

«Θέλουμε να υψώσουμε την ελληνική σημαία στον τερματισμό και να προσφέρουμε θέαμα στους φιλάθλους που είναι διψασμένοι για το Ράλι Ακρόπολις. Ένας απροβλημάτιστος αγώνας σε συνδυασμό με έναν τερματισμό στις πρώτες ελληνικές θέσεις, θα ήταν ιδανικό», είπε ακόμη ο Βασίλης Βελάνης, ο οποίος κλείνοντας επισήμανε: «Ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας σε όλα τα ελληνικά πληρώματα να εκπληρώσουν τους στόχους τους και να δώσουν χαρά στους Έλληνες θεατές».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ