Ράλι Ακρόπολις: Χώμα, γκάζια και θέαμα – Αποκλειστικές εικόνες του enikos.gr από τα βουνά της Στερεάς Ελλάδας

Το ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις «κατακτά» τα βουνά της Στερεάς Ελλάδας. Με… τέρμα τα γκάζια τα αγωνιστικά αυτοκίνητα, τα έμπειρα πληρώματα και η παρουσία χιλιάδων θεατών συνθέτουν ένα σκηνικό απολαυστικό για τους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η ατμόσφαιρα γιορτινή και τα «βλέμματα» της παγκόσμιας κοινότητας πάνω στην Ελλάδα. Οι ειδικές διαδρομές με τις δύσκολες «πίστες» και ο ανταγωνισμός κορυφαίων οδηγών κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών.

Το enikos.gr εξασφάλισε αποκλειστικές φωτογραφίες από τον Κώστα Λύτρα από τις ειδικές διαδρομές σε Γραβιά και Ελευθεροχώρι που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο, αλλά και από την Ελάτεια που έγινε την Παρασκευή.

Ράλι Ακρόπολις- Γραβιά

Ράλι Ακρόπολις - Γραβιά

Αγωνιστικά οχήματα με ταχύτητες που ανεβάζουν την αδρεναλίνη στα ύψη, σε δρόμους τραχείς και δύσκολους που προσφέρουν υψηλού επιπέδου θέαμα. Χώμα, γκάζια και βουνά. Άλλωστε στόχος του ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις είναι να διατηρήσει το «σκληροτράχηλο» χρώμα και ύφος του, συστατικό που το έκανε διάσημο τις προηγούμενες δεκαετίες, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ράλι Ακρόπολις - Γραβιά

Χιλιάδες θεατές παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα. Πολλοί νέοι, οι οποίοι θέλουν να μυηθούν στα μυστικά του ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις, αλλά και παλαιότεροι που έχουν αναμνήσεις και νοσταλγικά βιώματα από αγώνες στο παρελθόν. Όπως υποστηρίζουν άλλωστε η επιστροφή του ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις αποτελεί σπουδαία υπόθεση για τη χώρα.

Ράλι Ακρόπολις - Ελευθεροχώρι

Ράλι Ακρόπολις - Ελάτεια

Ράλι Ακρόπολις - Ελάτεια

Ράλι Ακρόπολις: Η ιστορική διαδρομή “Ταρζάν”

Το ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις θα κλείσει την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου με την διεξαγωγή για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία του αγώνα της ειδικής διαδρομής Ταρζάν. Συνολικά, ο αγώνας αποτελείται από 15 ειδικές διαδρομές.

Ο τερματισμός του αγώνα θα γίνει στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, όπου και θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα η τελετή τερματισμού και οι απονομές.

Η πιο σκληρή, ξακουστή και θρυλική διαδρομή του Ράλι Ακρόπολις, είναι αυτή του “Ταρζάν”.

Ο “Ταρζάν” στη θέση “Ζαχαράκη”, στη Φουρνά Ευρυτανίας, ήταν η 2η πιο γνωστή παγκοσμίως ειδική διαδρομή του Ράλι Ακρόπολις μετά τις ειδικές διαδρομές Βωξίτες – Καρρούτες – Προσήλιο. Η καλύβα του “Ταρζάν” βρίσκεται στα σύνορα των νομών Φθιώτιδας, Ευρυτανίας και Καρδίτσας.

Απέχει μόλις 6 χλμ. από τη Ρεντίνα, 12 χλμ. από τη Φουρνά, 52 χλμ. από το Καρπενήσι και 80 χλμ. από τη Λαμία.

Η τοποθεσία πήρε το όνομά της από τον Κώστα Ζαχαράκη, από τη Ρεντίνα, που ήταν μέλος της Φιλικής Εταιρείας. Στα 36 του χρόνια, στα Τρίκαλα το 1822, σκοτώθηκε στην εξέγερση εναντίων των Τούρκων.

Ο Κώστας Ζαχαράκης είχε χτίσει μια βρύση σ’ αυτόν τον τόπο κι έτσι το μέρος πήρε το όνομά του. Σήμερα είναι ένας χώρος αναψυχής με παιδική χαρά, μπασκέτες, τραπεζάκια, με την εκκλησία των Αγίων Αναργύρων, που χτίστηκε τη δεκαετία του 1950, δίπλα στη καλύβα του περίφημου Ταρζάν και το ξύλινο σπιτάκι του Δασαρχείου Ρεντίνας.

Μετά τον “Ζαχαράκη” ο δρόμος κατηφορίζει για τη Ρεντίνα, για το Σμόκοβο και για τον κάμπο της Καρδίτσας.

ΦΩΤΟ: Κώστας Λύτρας

Επιμέλεια: Εύη Κατσώλη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ