Πρωτοφανές φιάσκο της UEFA: Eπαναλαμβάνεται η κλήρωση του Champions League

Η UEFA ανακοίνωσε ότι, λόγω του λάθους που σημειώθηκε στην κλήρωση των «16» του Champions League, αυτή θα επαναληφθεί στις 16:00 ώρα Ελλάδας. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε αρχικά βγει λανθασμένα υποψήφια για να αντιμετωπίσει τη Βιγιαρεάλ. Το ζευγάρι συναντήθηκε στη φάση των ομίλων, οπότε δεν μπορούσε να κληρωθεί.  Αυτό επηρέασε το ζευγάρι της Ατλέτικο Μαδρίτης, των οποίων οι νομικές υπηρεσίες μελετούσαν ήδη το θέμα για να δουν αν θα μπορούσε να επαναληφθεί.

«Έπειτα από ένα τεχνικό πρόβλημα με το λογισμικό ενός τρίτου παρόχου υπηρεσιών που δίνει οδηγίες για το ποιες ομάδες μπορούν να παίξουν μεταξύ τους, προέκυψε ένα σημαντικό σφάλμα στην κλήρωση για τον γύρο των «16» του UEFA Champions League. Ως αποτέλεσμα αυτού , η κλήρωση κηρύχθηκε άκυρη και θα επαναληφθεί πλήρως στις 15:00», ανακοίνωσε η UEFA.

Ήδη από νωρίς προέκυψε σύγχυση, όταν σύμφωνα με το Sky Sports News, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν μπήκε στο «δοχείο» των νικητών των ομίλων μετά την κλήρωση της δεύτερης-στον όμιλο- Ατλέτικο Μαδρίτης, ενώ η Λίβερπουλ μπήκε επίσης κατά λάθος στο «δοχείο» για να αντιμετωπίσει πιθανώς την Ατλέτικο Μαδρίτης, παρόλο που έπαιξαν στον ίδιο όμιλο.

Η κλήρωση, που πλέον θεωρείται άκυρη, έφερε αντιμέτωπες Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Κριστιάνο Ρονάλντο και Παρί ΣΖ του Λιονέλ Μέσι, τη Λίβερπουλ με τη Σάλτσμπουργκ, Τσέλσι με την πρωταθλήτρια της Ligue 1, Λιλ, ενώ τη Μάντσεστερ Σίτι με τη Βιγιαρεάλ, τη νικήτρια του Europa League, η Μπενφίκα κληρώθηκε με τη Ρεάλ Μαδρίτης, η Ατλέτικο Μαδρίτης με τη Μπάγερν, ενώ επίσης είχαν προκύψει τα «ζευγάρια» Ίντερ -Αγιαξ και Σπόρτινγκ Λισσαβώνας-Γιουβέντους.

Μπενφίκα (Πορτογαλία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)

Βιγιαρεάλ (Ισπανία)-Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)

Σάλτσμπουργκ (Αυστρία)-Λίβερπουλ (Αγγλία)

Ίντερ (Ιταλία)-Άγιαξ (Ολλανδία)

Σπόρτινγκ (Πορτογαλία)-Γιουβέντους (Ιταλία)

Τσέλσι (Αγγλία)-Λιλ (Γαλλία)

Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία)-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία)

Δείτε τα δύο μεγάλα λάθη της διαδικασίας στη Νιόν

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ