Προκριματικά Μουντιάλ: Στο Κατάρ η Ολλανδία, στα μπαράζ Ουκρανία, Τουρκία και Ουαλία

Η Ολλανδία έγινε η δέκατη ομάδα των προκριματικών της Ευρωπαϊκής Ζώνης, που συμπλήρωσε το «παζλ» της απευθείας πρόκρισης στα τελικά του Μουντιάλ 2022.

Η ομάδα του Λουίς Φαν Γκάαλ, αν και δυσκολεύτηκε επικράτησε με 2-0 της Νορβηγίας, στο άδειο, λόγω κορονοϊού, «Ντε Κούιπ» του Ρότερνταμ και θα βρεθεί στα γήπεδα του Κατάρ, καθώς πήρε την πρώτη θέση στον 7ο όμιλο, αφήνοντας δεύτερη την Τουρκία κι εκτός συνέχειας τους Νορβηγούς.

Οι «οράνιε» έκλεισαν τους προκριματικούς με 7 νίκες, 2 ισοπαλίες και μία ήττα και συνολικά 23 βαθμούς, δύο περισσότερους από την Τουρκία, η οποία ως δεύτερη θα διεκδικήσει την πρόκριση μέσω των μπαράζ. Οι γείτονες επικράτησαν με 2-1 εκτός έδρας του Μαυροβουνίου, παρότι βρέθηκαν νωρίς πίσω στο σκορ.

Μέσω των μπαράζ θα επιδιώξει να βρεθεί στους τελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου σε ένα περίπου χρόνο και η Ουκρανία, η οποία με τη… βοήθεια της Γαλλίας πήρε την δεύτερη θέση στον 4ο όμιλο, πίσω από τους «τρικολόρ», οι οποίοι είχαν εξασφαλίσει την πρωτιά από την περασμένη εβδομάδα.

Η ομάδα του Πετράκοφ επικράτησε εκτός έδρας με 2-0 της Βοσνίας και σε συνδυασμό με την ήττα της Φινλανδίας από την Γαλλία (0-2) τερμάτισε δεύτερη, αφήνοντας εκτός τους Σκανδιναβούς.

Το «εισιτήριο» για τα μπαράζ εξασφάλισε και η Ουαλία, που ήθελε ένα βαθμό με το Βέλγιο και τον πήρε με το τελικό 1-1 στο Κάρντιφ. Η Τσεχία, αν και έμεινε τρίτη στον 5ο όμιλο (νίκησε 2-0 την Εσθονία), θα παίξει και αυτή στα μπαράζ μέσω του Nations League.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ