Πρόεδρος Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης προς Χαρδαλιά: Άλλοι πάνε για άθληση με Ferrari και άλλοι με ποδήλατα και πόδια

Την παρέμβαση του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη ζητά ο πρόεδρος της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης Σπύρος Ζαννιάς, με δήλωσή του σχετικά με τους περιορισμούς που ισχύουν για τον Αθλητισμό στο πλαίσιο του lockdown. Ο κ. Ζαννιάς αναφέρεται στις απαγορεύσεις που προβλέπονται για το τένις σε σχέση με άλλα αθλήματα, και απευθυνόμενος στον Νίκο Χαρδαλιά σημειώνει ότι “άλλοι πάνε για άθληση με Ferrari και άλλοι με ποδήλατα και πόδια”.

“Παρακολουθώ τις εξαιρέσεις, που ισχύουν για λίγους με Υγειονομικά Πρωτόκολλα αποδεκτά από την Πολιτική Προστασία του Υφυπουργού Νίκου Χαρδαλιά και των Ειδικών Επιστημόνων. Αντίθετα οι πολλοί έχουν απαράδεκτες απαγορεύσεις με Υγειονομικά Πρωτόκολλα μη αποδεκτά. Είμαστε υπέρ στο να παίζουν οι λίγοι αλλά είμαστε υπέρ στο να παίζουν όλοι και κυρίως τα παιδιά μας.

Τα παιδάκια και οι Αθλητές/τριες των άλλων Αθλημάτων, συνοδεύονται από τους γονείς τους, με τη ψυχή στο στόμα για τα πρόστιμα των 150€ και των 300€, μετακινούμενοι με ποδήλατα και με τα πόδια” τονίζει ο πρόεδρος της ΕΦΟΑ και Αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης.

“Στο Άθλημα του Τένις, πολύ πιο ασφαλές λόγω της έκτασης των γηπέδων, με το πολύ 4 άτομα ανά 658 τ.μ. γηπέδου και με αποστάσεις πλέον των 15 μ. ανά αθλούμενο, αναγκάζονται να κινηθούν για άθληση με «πράσινα» μέσα σε περιορισμένο εύρος 2 χλμ. εντός των Δήμων που ανήκουν.

Την ίδια ώρα η Πολιτική Προστασία επιτρέπει μετακινήσεις από Δήμο σε Δήμο και από Νομό σε Νομό άλλων Αθλημάτων, με συγκέντρωση ανά γήπεδο πλέον των 250 ατόμων, όπως παρακολουθούμε στις απευθείας μεταδόσεις των καναλιών της TV. Παράλληλα όλοι οι Αθλητές των εκλεκτών Αθλημάτων μετακινούνται με αυτοκίνητα, για τις προπονήσεις και τους αγώνες τους και είναι νόμιμοι” υπογραμμίζει ο κ. Ζαννιάς και καταλήγει:

“Ας εγκριθούν και εφαρμοστούν Υγειονομικά Πρωτόκολλα για όλα τα Αθλήματα, για να νοιώσουν ισότιμοι οι Έλληνες Πολίτες, Αθλητές/τριες, Αθλούμενοι, οι εργαζόμενοι Ιατροί, Προπονητές, Διαιτητές, Φυσικοθεραπευτές, και οι ενασχολούμενοι με τον Αθλητισμό γενικότερα. Πρέπει να πάρει θέση ο Υφυπουργός Πολιτισμού αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης”. 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.