Premier League: Νέα απώλεια βαθμών για την Λίβερπουλ – Ήρθε ισόπαλη 2-2 με την Άστον Βίλα

Η Άστον Βίλα και η Λίβερπουλ αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2, με τους «reds» να διατηρούνται στην κορυφή της Premier League. Ωστόσο, σε περίπτωση που η Άρσεναλ επικρατήσει στο δικό της παιχνίδι, η διαφορά θα μειωθεί στους 6 βαθμούς.

Το παιχνίδι, αν και αρχικά προγραμματισμένο για τις 15 Μαρτίου, μεταφέρθηκε σε νέα ημερομηνία λόγω της συμμετοχής της Λίβερπουλ στον τελικό του League Cup κόντρα στη Νιούκαστλ στις 16/3. Για τον ίδιο λόγο, η αναμέτρηση των «καρακαξών» με την Κρίσταλ Πάλας, που επρόκειτο να διεξαχθεί στις 15/3, αναβλήθηκε και επαναπρογραμματίστηκε για τις 16 Απριλίου.

Η Λίβερπουλ πήρε το προβάδισμα στο 29’, εκμεταλλευόμενη το λάθος του Γκαρθία. Ο Ζότα έκλεψε την μπάλα και την κατάλληλη στιγμή έστρωσε στον Σαλάχ, ο οποίος έκανε το 1-0, φτάνοντας τα 29 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις και τα 15 σε εκτός έδρας αγώνες.

Η Άστον Βίλα αντέδρασε άμεσα. Στο 38’, ο Τίλεμανς ισοφάρισε με κοντινή εκτέλεση, ενώ στο 45’+3’, ο Γουότκινς με εξαιρετική κεφαλιά έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του, διαμορφώνοντας το 2-1 στο ημίχρονο.

Η Λίβερπουλ μπήκε αποφασισμένη στο δεύτερο μέρος και ισοφάρισε στο 61’. Το σουτ του Αλεξάντερ-Άρνολντ κόντραρε στον Μινγκς, ξεγέλασε τον Μαρτίνεθ και κατέληξε στα δίχτυα. Ο Σαλάχ κατέγραψε την 15η ασίστ της σεζόν, προσθέτοντας ακόμα ένα ρεκόρ στην ιστορία των «reds».

Η Λίβερπουλ είχε μεγάλες ευκαιρίες για τη νίκη. Ο Ζότα σημάδεψε το δοκάρι στο 71’, ενώ τρία λεπτά αργότερα, ο Νούνιες έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία, πλασάροντας άουτ σε κενή εστία. Από την άλλη, η Άστον Βίλα άγγιξε το γκολ της νίκης στο 90’+5’, όταν το σουτ του Μάλεν πέρασε ελάχιστα άουτ από το δοκάρι του Άλισον.

Το 2-2 παρέμεινε ως το τέλος, αφήνοντας ανοιχτή τη μάχη της κορυφής.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

ENIKOS NETWORK