Πεντάρα και… Ρίο η Αργεντινή

Πεντάρα και… Ρίο η Αργεντινή

Κράτηση… για το Ρίο έκανε τα ξημερώματα της Τετάρτης η ομάδα του Αλεσάντρο Σαμπέλα, που κυριάρχησε πλήρως στο «Defensores del Chaco» του Ασουνσιόν και δεν δυσκολεύτηκε καθόλου να πανηγυρίσει την 8η νίκη της σε 14 ματς στον όμιλο της Νοτίου Αμερικής.

Το πρώτο τρίποντο της «μπιανκοσελέστε» μετά από τρεις διαδοχικές ισοπαλίες στα προκριματικά, αρκούσε για να της εξασφαλίσει μία θέση στο Ρίο, με τον Λιονέλ Μέσι μάλιστα να γίνεται ο δεύτερος σκόρερ όλων των εποχών στην ιστορία της Αργεντινής!

Ο ηγέτης της Μπαρτσελόνα σκόραρε δύο φορές, αμφότερες από το σημείο του πέναλτι κι έφτασε στα 36 γκολ, ξεπερνώντας κατά ένα τον Ερνάν Κρέσπο, αλλά βρίσκεται ακόμα αρκετά πίσω από τον Μπατιστούτα των 56 τερμάτων.

Μόλις στο 12′ άνοιξε το σκορ ο Λίο, αλλά στο 17′ ο Νιούνες πρόλαβε να ισοφαρίσει. Έπειτα από ένα τέταρτο πήρε ξανά προβάδισμα η Αργεντινή με τον Ντι Μαρία και μέσα σε ένα τρίλεπτο νωρίς στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι βρήκαν δύο ακόμα φορές δίχτυα (Ντι Μαρία, Μέσι). Στο 86′ μείωσε η Παραγουάη, αλλά η τελευταία λέξη ανήκε στην «μπιανκοσελέστε», με τον Μάξι Ροντρίγκες να ολοκληρώνει τον θρίαμβό της.

ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ: Ντα Σίλβα, Κάντια, Κάσερες, Σαμούνδιο, Ριβέρος, Φάμπρο (Ρόχας 55′), Αγιαλα, Ορτίς (Ακίνο 21′) (Ρομέρο 46′), Σάντα Κρουζ, Νούνιεζ

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Σέρχιο Ρομέρο, Σαμπαλέτα, Καμπανιάρο, Κολοτσίνι, Μπασάντα, Λούκας Μπίγλια, Γκάγκο (86′ Μάξι Ροντρίγκες), Ντι Μαρία, Μέσι, Αγκουέρο (77′ Μπανέγκα), Παλάσιο (65′ Λαβέτσι).

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ