Πελέ: Η μάνα πίσω από τον «βασιλιά»

Η μητέρα του Πελέ η Σελέστε Αράντες ήταν από τους «βράχους» που υπήρχαν πίσω από τον «βασιλιά». Ίσως και ο πιο γερός όλων, προσφέροντας αμέριστη υποστήριξη στο παιδί της, πριν ακόμα αυτό γίνει θρύλος.

Πελέ: Όταν η Σάντος υποκλίθηκε στον Ολυμπιακό – Η ιστορική νίκη με σκορ 2-1

Σήμερα είναι πλέον 100 ετών, και την Τρίτη θα δει το φέρετρο του παιδιού της να περνά έξω από το σπίτι της, αν δεν είναι ακριβείς οι πληροφορίες που την θέλουν κλινήρη.  Η Celeste Arantes έκλεισε τα 100 τον περασμένο μήνα. Λίγο πριν πεθάνει ο «βασιλιάς του ποδοσφαίρου» και με αφορμή τα γενέθλια της μάνας του είχε ποστάρει ένα μήνυμα, συνοδευόμενο από τρεις κοινές τους φωτογραφίες.

Το εντυπωσιακό «αντίο» της NASA στον Πελέ

Είχε γράψει τότε ο Πελέ στο Instagram: «Σήμερα, γιορτάζουμε τα 100 χρόνια από τη ζωή της Dona Celeste. «Από μικρή μου δίδαξε την αξία της αγάπης και της ειρήνης. «Έχω πάνω από εκατό λόγους να είμαι ευγνώμων που είμαι γιος της.
“Μοιράζομαι αυτές τις φωτογραφίες μαζί σου, με μεγάλη συγκίνηση για να γιορτάσω αυτήν την ημέρα. Ευχαριστώ για κάθε μέρα δίπλα σου, μαμά.”

 

Η Celeste γεννήθηκε στην πόλη Tres Coracoes της Βραζιλίας το 1922, αλλά μετακόμισε στο Bauru, μια πόλη σχεδόν 400.000 κατοίκων όταν ο Pele ήταν ακόμα παιδί.


Έχει λάβει εθνικά εύσημα για τη σχέση της με τον γιο της, όταν νακηρύχθηκε Βραζιλιάνα Μητέρα της Χρονιάς από την εφημερίδα O Globo.


Η Σελέστ επισκέφτηκε τον Πελέ στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1966, βλέποντάς τον σε ένα προπονητικό στάδιο στην Τερεσόπολη, κοντά στο Ρίο ντε Τζανέιρο, πριν η ομάδα του πετάξει στην Αγγλία για το τουρνουά. Περνάει τα τελευταία της χρόνια ζώντας στην περιοχή Santos του Σάο Πάολο, όπου ο γιος της άκμασε ως παίκτης μεταξύ 1956 και 1974. Η Celeste έχει ακόμα δύο παιδιά, τα αδέρφια του Pele, Zoca, και Maria Lucia Nascimento.


Έχει επίσης επτά εγγόνια από τον Πελέ – συμπεριλαμβανομένου ενός κοριτσιού που ονομάζεται Celeste από αυτήν, που γεννήθηκε το 1996.
Σύμφωνα με βραζιλιάνικα μέσα ενημέρωσης, η μάνα του Πελέ σε προχωρημένη πλέον ηλικία, δεν είναι σε καλή κατάσταση. Έχει έναν μόνιμο φροντιστή που τη βοηθάει να τρώει και να κάνει μπάνιο. Κάποια ΜΜΕ στη Βραζιλία υποστηρίζουν ότι δεν έχει καν επαφή με το περιβάλλον και ότι είναι κλινήρης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ