Παναθηναϊκός – Γιοβάνοβιτς: «Να δώσουμε στον κόσμο τις ευρωπαϊκές βραδιές που του αξίζουν»

Πεπεισμένος πως η ομάδα του είναι πανέτοιμη για να ανταπεξέλθει στο πρόγραμμα των σερί αγώνων σε πρωτάθλημα κι Ευρώπη δήλωσε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αυριανού (21/9, 19:45) πρώτου αγώνα με τη Βιγιαρεάλ για τον 6ο όμιλο του Europa League.

Ο Σέρβος τεχνικός αναφέρθηκε με άκρως κολακευτικά λόγια για την ισπανική ομάδα, το status της κι όλα όσα έχει πετύχει τα τελευταία χρόνια και τόνισε πως σ’ αυτό το ματς ο Παναθηναϊκός δεν έχει να χάσει τίποτα, αλλά μπορεί να προσφέρει ξανά στον κόσμο του τις μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές που αξίζει.

Αναλυτικά ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς μίλησε στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα με τη Βιγιαρεάλ:

-Για το τι πρέπει να κάνει αύριο ο Παναθηναϊκός σε σχέση με το τελευταίο ματς με την Μπράγκα:
«Αποκτήσαμε κάποιες εμπειρίες από τα προκριματικά του Champions League και αυτό για το οποίο θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για ένα παιχνίδι υψηλού ρυθμού. Η Βιγιαρεάλ είναι μια πολύ καλή ομάδα. Πρέπει να αποφύγουμε τα λάθη και να προσπαθήσουμε να ελέγξουμε τον ρυθμό. Να έχουμε ισορροπία στις γραμμές. Όσον αφορά την διάθεση σίγουρα την έχουμε και το έχουμε δείξει. Θέλουμε να διεκδικήσουμε τη νίκη όπως και σε όλα τα παιχνίδια. Δείξαμε ότι μπορούμε να το κάνουμε».

-Για το τι πρέπει να προσέξει ο Παναθηναϊκός:
«Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να ξέρουμε ποιον έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Πριν δύο χρόνια κατέκτησαν το Europa League και την επόμενη σεζόν έφτασε στα ημιτελικά του Champions League. Είναι μια ομάδα με εμπειρία από δύσκολα παιχνίδια. Ανεξαρτήτως με το αν δεν έχουν ξεκινήσει καλά παραμένουν μια ομάδα πολύ καλή. Στα ευρωπαϊκά παιχνίδια όλοι οι παίκτες θέλουν να λάμψουν. Ο έλεγχος του παιχνιδιού, η ψυχραιμία και η αποφυγή λαθών είναι πολύ σημαντικά στοιχεία. Θα χρειαστεί να τρέξουμε αρκετά καθώς ο ρυθμός είναι μεγαλύτερος. Οι στόχοι μας και η διάθεση να κάνουμε κάτι παραπάνω υπάρχει. Είναι δύσκολο παιχνίδι. Έχουμε σεβασμό στον αντίπαλό μας. Δεν μας ξεγελάει το γεγονός ότι έχουν κάποια θέματα. Είμαστε προετοιμασμένοι για το ματς αυτό απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα».

-Για το αν είναι έξτρα κίνητρο το γεγονός ότι το «τριφύλλι» δεν έχει κερδίσει σε όμιλο του Europa League εδώ και 13 σερί ματς:
«Έχετε κάτι θετικό να μου πείτε; (σ.σ. γελάει). Δεν το σκέφτομαι έτσι… Συμβαίνει αυτό το πράγμα. Ο Παναθηναϊκός σε κάποιες εποχές έγραφε ιστορία στην Ευρώπη. Έτσι υπάρχουν και περίοδοι στο ποδόσφαιρο που δεν είναι επιτυχημένες. Αυτά συμβαίνουν στις ομάδες. Η ομάδα μου έδειξε και στα προκριματικά του Champions League ότι μπορεί να διεκδικήσει τις πιθανότητές της σε όλα τα παιχνίδια ανεξάρτητα με τον αντίπαλο. Δεν θα αλλάξει αυτό. Η πίστη των φιλάθλων στην ομάδα είναι ένας λόγος που έχουμε έρθει στο ΟΑΚΑ. Σε ένα στάδιο που ο Παναθηναϊκός έχει γράψει χρυσές σελίδες. Μας εμπνέει ότι θα έχουμε τον κόσμο δίπλα μας. Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα, αλλά έχουμε να κερδίσουμε πάρα πολλά αν επιστρέψουμε τις ευρωπαϊκές νίκες που αξίζουν».

-Για την αλλαγή προπονητή στη Βιγιαρεάλ:
«Ο καινούργιος προπονητής είναι από την διακοπή του πρωταθλήματος. Ο νέος προπονητής προσπαθεί να κάνει διαφορετικά πράγματα απ’ ότι ο προκάτοχος του. Οι αλλαγές προπονητών επηρεάζουν την εκάστοτε ομάδα, αλλά μπορεί να υπάρχουν αλλαγές. Είναι μικρό χρονικό διάστημα για να αλλάξει ένας προπονητής μια ομάδα. Ατομικά είναι μια ομάδα ίδια με 2-3 βδομάδες πριν. Είναι μια ομάδα με ποιοτικούς παίκτες που έχει κάνει πορείες στην Ευρώπη και αυτό δείχνει πόσο καλή είναι».

-Για το πόσο έτοιμη είναι η ομάδα για το βαρύ πρόγραμμα:
«Είμαστε έτοιμοι. Είμαστε ομάδα που το θέλαμε αυτό. Θέλαμε να έχουμε συνεχόμενα παιχνίδια και γι’ αυτό ενισχύθηκε το ρόστερ. Είναι μια δοκιμασία για μας. Αυτό που αφουγκράζομαι από τους παίκτες είναι ότι αυτή είναι μια καλή περίοδος. Περισσότερα παιχνίδια και πιο σημαντικά παιχνίδια. Τα συναισθήματα είναι πιο έντονα από το να παίζαμε ένα παιχνίδι την ομάδα. Περισσότερα ματς σε γεμάτα γήπεδα. Μας κάνει χαρούμενους».

-Για το ποιος είναι ο στόχος του Παναθηναϊκού αύριο:
«Σίγουρα είναι διαφορετικό είναι από τα νοκ άουτ. Ο όμιλος είναι μάχη για τους βαθμούς. Το πρόβλημα μας είναι ότι σαν ομάδα δεν μπορεί να σκεφτόμαστε και να σχεδιάζουμε ένα παιχνίδι με το να λέμε θέλουμε τρεις ή ένα βαθμό. Δεν θα το κάνουμε. Σε κάθε παιχνίδι, είτε παίζουμε εντός είτε παίζουμε εκτός θα θέλουμε τη νίκη. Είναι σημαντικό και θα διεκδικήσουμε το μάξιμουμ. Αρχής γενομένης από αύριο. Είναι ένας τρόπος για να εξελιχθεί μια ομάδα και να δει την πραγματική εικόνα μέσα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Αυτό θα μας δείξει τι θα πρέπει να κάνουμε για να γινόμαστε κάθε χρόνο και καλύτεροι. Θέλουμε να διεκδικήσουμε τις νίκες. Δεν πρόκειται να προετοιμάσω την ομάδα για άλλο αποτέλεσμα».

-Για το αν θα ζητήσει περαιτέρω ενίσχυση τον Ιανουάριο:
«Περάσαμε ωραία χρόνια στην Κύπρο. Έχω μεγάλη αδυναμία. Ο Παναθηναϊκός σαν ομάδα έχει τους στόχους της. Το πρωτάθλημα, το Κύπελλο και την πορεία στην Ευρώπη. Είμαστε σε έναν απαιτητικό και δύσκολο όμιλο και θα προσπαθήσουμε να είμαστε και τη νέα χρονιά στην Ευρώπη. Μόλις τελείωσαν οι καλοκαιρινές μεταγραφές και πήρα μια βαθιά ανάσα (σ.σ. γέλια). Εχουμε χρόνο μπροστά μας. Υπάρχουν άλλοι στην ομάδα όπως ο κ. Παπαδημητρίου και η διοίκηση που θα σχεδιάσουν τα πράγματα. Εμείς έχουμε το μυαλό μας στο παιχνίδι».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ