Ολυμπιακός – Παναιτωλικός 2-0 (ΤΕΛΙΚΟ)

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε κόντρα στον μαχητικό Παναιτωλικό, αλλά με τον Βαλμπουενά να μοιράζει ακόμα δύο ασίστ, πήρε την πολυπόθητη νίκη στην 26η και τελευταία αγωνιστική της Super League και βρέθηκε στο +7 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ.

Οι «ερυθρόλευκοι» ολοκλήρωσαν την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος με δύσκολη νίκη, χάρη στα γκολ του Μασούρα στο 60΄ και του Μπουχαλάκη στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ένα ημίχρονο το οποίο τα είχε όλα, ήταν το α’ στο Γ. Καραϊσκάκης ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναιτωλικό. Το μόνο που δεν είχε ήταν η ουσία, δηλαδή το γκολ.

Οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να σκοράρουν δύο φορές, αλλά και τα δύο γκολ ακυρώθηκαν ως οφσάιντ. Και στα δύο σκόρερ ήταν ο Ελ Αραμπί, όμως στο πρώτο είχε σηκωθεί η σημαία του βοηθού Καρσιώτη. Και στο δεύτερο ακυρώθηκε το γκολ από το VAR. Το πρώτο μπήκε στο 5ο λεπτό, ενώ το δεύτερο στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.

Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο του αγώνα με τον Παναιτωλικό να είναι λίγες οι φορές που κατάφερε να φτάσει στην περιοχή των Πειραιωτών.

Το παιχνίδι όμως απέκτησε αρκετή ένταση από το 29ο λεπτό και μετά. Χάλασε επίσης και το μυαλό των γηπεδούχων, καθώς ασχολήθηκαν περισσότερο με διαμαρτυρίες στον διαιτητή Τσαγκαράκη.

Αφορμή στάθηκε το φάουλ που έγινε του Μουνιέ στον Σα. Ο παίκτης του Παναιτωλικού βρήκε τον τερματοφύλακα των ερυθρόλευκων με το πόδι στο κεφάλι. Μάλιστα ο Πορτογάλος γκολκίπερ μάτωσε και γι’ αυτό του τοποθετήθηκε επίδεσμος. Οι Πειραιώτες ζήτησαν την κόκκινη κάρτα, αλλά δόθηκε η κίτρινη από τον Κρητικό ρέφερι.

Και στη συνέχεια υπήρξαν διαμαρτυρίες τόσο για το γκολ που ακυρώθηκε, όσο και για τα 6 λεπτά καθυστερήσεις. Με τους γηπεδούχους να ζητούν περισσότερα. Ήταν καλύτερος ο Ολυμπιακός και στο δεύτερο ημίχρονο αλλά του έλειπε η ουσία. Γι’ αυτό και στο 55′ ο Πέδρο Μαρτίνς αποφάσισε να βάλει τον Βαλμπουενά στο ματς.

Ο Γάλλος μπήκε στο παιχνίδι στο 55′ και πέντε λεπτά μετά έγινε το γκολ! Από δική του σέντρα κεφαλιά του Μασούρα και 1-0, με τον εξτρέμ των «ερυθρόλευκων» να ξεσπά στον πανηγυρισμό του.

Στη συνέχεια τα πάντα ήταν πιο εύκολα για τους Πειραιώτες. Έφυγε το άγχος, ενώ ο Παναιτωλικός αν και θα περίμενε κανείς να ανοιχτεί για να κυνηγήσει το γκολ, δεν το έκανε.

Ο Ολυμπιακός βρήκε τελικά το δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις του ματς. Ο Καμαρά άνοιξε για τον Βαλμπουενά, αυτός έστρωσε στον Μπουχαλάκη και ο μέσος των Πειραιωτών με σουτ διαμόρφωσε το τελικό 2-0! Και ο Γάλλος έδωσε δεύτερη ασίστ στο ματς και 21η στη σεζόν!

πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ