Ο Βλαχοδήμος έστειλε την Μπενφίκα στους ομίλους του Champions League

Μόλις τρεις ομάδες μένουν πλέον για να ολοκληρωθεί η σύνθεση των ομίλων στο φετινό Champions League, καθώς οι Μπενφίκα, Μάλμε και Γιουνγκ Μπόις πήραν την πρόκριση από τα πλέι οφ.

Μπορεί οι «αετοί» να πέρασαν ένα εφιαλτικό ενενηντάλεπτο με συνεχή πίεση από την Αϊντχόφεν και ο Ζόρζε Ζέσους να άλλαξε δεκαπέντε χρώματα, αλλά τελικά ήταν εκείνοι που χαμογέλασαν. Οι Λουζιτανοί έμειναν όρθιοι στην Ολλανδία (0-0) και χάρη στο 2-1 του «Ντα Λουζ» προκρίθηκαν στους ομίλους του Champions League.

Η απερισκεψία του Λούκας Βερίσιμο που άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες στο 33΄ ευτυχώς δεν στοίχισε στους Πορτογάλους, οι οποίοι έβλεπαν τους γηπεδούχους του Σμιντ να χάνουν σωρεία ευκαιριών. Ήρωας για την Μπενφίκα ήταν ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος, ο οποίος βοηθούμενος και από το δοκάρι (62΄ Ζάχαβι), ήταν ο κορυφαίος της αναμέτρησης για τους φιλοξενούμενους. Ιδίως οι αποκρούσεις που έκανε στα σουτ των Μαντουέκε, Ζάχαβι, Ραμάλιο και Σανγκαρέ χάρισαν στους «αετούς» την πρόκριση.

Σε αυτή φτασε και η Γιουνγκ Μπόις, έπειτα από ένα τρελό ματς στη Βουδαπέστη κόντρα στη Φερεντσβάρος, την οποία νίκησε με 3-2. Οι Ελβετοί προηγήθηκαν στο 4΄ με τον Τσέζιγκερ, αλλά οι Ούγγροι αντέδρασαν και έφεραν τούμπα το παιχνίδι μέσα σε ένα ημίωρο. Οι Βινγκό (18΄) και Βεκσέι (27΄) έκαναν το 2-1 και το μομέντουμ μεταφέρθηκε στους γηπεδούχους.

Ωστόσο, ο Φάσναχτ (56΄) ισοφάρισε  ξανά  και δευτερόλεπτα αργότερα ο Λαϊντούνι είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα. Με δέκα παίκτες η Φερεντσβάρος έχασε μέτρα στο γήπεδο, με τους φιλοξενούμενους να έχουν την ευκαιρία για το 2-3, αλλά ο Σιμπατσό αστόχησε από το σημείο του πέναλτι (71΄). Τελικά στο 93′ ο Μαμπίμπι πέτυχε το νικητήριο γκολ της Γιουνγκ Μπόις.

Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ