Ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Αυστρίας

Ο υπηρεσιακός προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ραλφ Ράνγκνικ, δέχτηκε πρόταση από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αυστρίας να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου.

Ο Γερμανός, που ανέλαβε την Αγγλική ομάδα μετά την απόλυση του Όλε Γκούναρ Σόλτζερ, είχε υπογράψει συμβόλαιο μέχρι το τέλος του χρόνου ως προπονητής της πρώτης ομάδας και θα αναλάβει καθήκοντα τεχνικού συμβούλου για τα επόμενα δύο χρόνια. Ο προπονητής του Άγιαξ, Εικ Τεν Χάγκ, θα τον αντικαταστήσει στον πάγκο των κόκκινων διαβόλων.

Ο ίδιος ο Ράνγκνικ επέμεινε σε δηλώσεις του ότι τα καθήκοντά του ως προπονητής της εθνικής Αυστρίας δεν θα τον αποτρέψουν να παραμείνει ως σύμβουλος στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Σε δηλώσεις του μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας ο Ράνγκνικ, είπε: “Είναι τιμή για μένα να αναλάβω το ρόλο του προπονητή της ομάδας. Είμαι ιδιαίτερα ενθουσιασμένος με την προοπτική να αγωνιστώ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Γερμανία με μια νεαρή ομάδα που διψά για επιτυχία.”

Ο Ράνγκνικ, παρόλο που η θητεία του στον πάγκο των κόκκινων διαβόλων δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως ιδιαίτερα επιτυχημένη μέχρι στιγμής, έχει πλούσιο βιογραφικό στο χώρο του ποδοσφαίρου και έχει χαρακτηριστεί ως κορυφαίος στο είδος του από προπονητές όπως ο Γιούργκεν Κλοπ της Λίβερπουλ. Ο Γερμανός τεχνικός της Γιουνάιτεντ έχει περάσει από τους πάγκους των Σάλκε, Στουτγάρδη και Χοφενχάιμ, ενώ ως τεχνικός διευθυντής της Λειψίας, ανέβασε την ομάδα από την τέταρτη κατηγορία της Γερμανίας στην Μπουντεσλίγκα και στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ