Ο μεγάλος τελικός

Ωρες απέμειναν για τον μεγάλο τελικό στο Μόναχο (21:45, ΝΕΤ) μεταξύ της Μπάγερν και της Τσέλσι.Δύο ομάδες που απέκλεισαν τα φαβορί του τελικού θα δώσουν το «παρών» στο μεγάλο ραντεβού του Μονάχου και για να το πετύχουν αυτό κέρδισαν σε μεγάλο βαθμό από την τακτική τους. Δύο ομάδες που απέκλεισαν τα φαβορί του τελικού θα δώσουν το «παρών» στο μεγάλο ραντεβού του Μονάχου και για να το πετύχουν αυτό κέρδισαν σε μεγάλο βαθμό από την τακτική τους. Μπάγερν Μονάχου (4-2-3-1)

Κολλημένος με ένα σύστημα είναι ο τεχνικός των Βαυαρών Γιουπ Χάινκες και δύσκολα θα το εγκαταλείψει στον τελικό του «Αλιάντς Αρένα». Ο Γερμανός δεν έχει αλλάξει ποτέ την αγαπημένη του διάταξη με πέντε χαφ και δεδομένου αυτού αλλά και των απουσιών που έχει στην άμυνα και το κέντρο, πρέπει να γίνουν απίθανα πράγματα για να δούμε κάτι διαφορετικό στο μεγάλο ραντεβού κόντρα στην Τσέλσι στο Μόναχο. Ο 67χρονος κόουτς με αυτό το σύστημα έχασε το πρωτάθλημα και το κύπελλο από την Ντόρτμουντ στην Γερμανία, όμως με το ίδιο κατάφερε -κόντρα στα προγνωστικά- να φτάσει μέχρι τον τελικό του Champions League.

Επιλογή του είναι το 4-2-3-1, το ακολουθεί πιστά σε όλη τη σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις και ειδικά στον τελικό και να ήθελε να το αλλάξει δεν θα μπορούσε με βάση με τους παίκτες που έχει στη διάθεσή του. Εκτός τελικού εξαιτίας τιμωρίας είναι οι Αλάμπα (αριστερός μπακ), Μπατστούμπερ (στόπερ) και Λουίς Γκουστάβο (αμυντικό χαφ) ενώ ο Φαν Μπούιτεν είναι σταθερά έξω με τραυματισμό. Αυτά περιορίζουν τις επιλογές του Γερμανού, ο οποίος λογικά θα πάει ως εξής. Νόιερ στο Νο1, δεξί μπακ Λαμ, αριστερό Κοντέντο, στόπερ οι Μπόατενγκ και όπως έχει δείξει στα προηγούμενα ματς δίπλα του θα επιλέξει τον (αμυντικό μέσο) Ανατόλι Τίμοστσουκ. Στο κέντρο το δίδυμο θα είναι Σβαϊνστάιγκερ και Κρόος και μπροστά τους η επιθετική τριπλέτα θα αποτελείται από τους Ρόμπεν, Ριμπερί και Μίλερ, όλοι πίσω από τον μοναδικό καθαρό φορ και δεύτερο σκόρερ του Champions League φέτος, Μάριο Γκόμες.

Στα μεγαλύτερα ματς μέχρι σήμερα, όπως είναι τα τρία με την Ντόρτμουντ σε πρωτάθλημα και κύπελλο, αυτό με την Νάπολι εκτός έδρας και τα δύο με την Ρεάλ Μαδρίτης στο Champions League, σε όλα παρατάχθηκε με τον ίδιο τρόπο. Η 11άδα που έχει χρησιμοποιήσει όλες τις φορές που είχε τη δυνατότητα να το κάνεις είναι η Νόιερ, Λαμ (δεξιά), Αλάμπα (αριστερά), Μπόατενγκ-Μπαντστούμπερ στην άμυνα, Λουίς Γκουστάβο και Σβαϊνστάιγκερ στο κέντρο, Ρόμπεν, Ριμπερί στα άκρα και Κρόος σαν δεκάρι πίσω από τον Γκόμες. Στην φωτό είναι η διάταξη και οι παίκτες στα πιο δύσκολα φετινά ματς των Βαυαρών, κατά σειρά με: Ντόρτμουντ σε κύπελλο, εκτός, εντός και Νάπολι, Ρεάλ εντός και Ρεάλ εκτός.Τσέλσι (4-5-1)

Οταν στα τέλη Ιουνίου αναλάμβανε πόστο assistant manager στην Τσέλσι, ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο δεν θα μπορούσε με τίποτα να φανταστεί ότι μήνες μετά θα γινόταν ο πρώτος προπονητής και ότι θα οδηγούσε τους Μπλε σε πρόκριση (επί της Μπαρτσελόνα) στον τελικό του Champions League. Από τις αρχές Μαρτίου, όταν και πήρε τη θέση του απολυθέντα Αντρέ Βίλας-Μπόας, ο Ιταλός έδειξε ότι εμπιστεύεται το 4-5-1 σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ αλλάζει τη διάταξη ανάλογα με τις περιστάσεις του αγώνα.

Χρησιμοποιώντας άλλες φορές πιο επιθετικογενείς παίκτες στα πλάγια, αλλά και άλλες με κεντρικά χαφ που απλά παίρνουν πλάτος στο γήπεδο, ο Ντι Ματέο πηγαίνει από 4-2-3-1 σε 4-3-3 αλλά και 4-1-2-3, όμως όπως συμβαίνει και με τον Γιουπ Χάινκες της Μπάγερν, οι όποιοι πονοκέφαλοι για τις επιλογές δεν έχουν προλάβει καν να υπάρξουν. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας των απουσιών, καθώς Τέρι, Ιβάνοβιτς, Ραμίρες και Μεϊρέλες είναι εκτός με τιμωρία, ενώ αμφίβολος για τον τελικό είναι και ο Μαλουντά. Με δεδομένο αυτό, αλλά και με το ότι πρόκειται για το πιο σημαντικό ματς των τελευταίων ετών για τους Μπλε, ο Ιταλός λογικά θα ψάξει να βρει την ισορροπία με δυνατό άξονα αλλά και παίκτες που να μπορούν να στηρίξουν τον Ντρογκμπά.

Τα γάντια του βασικού πάνε στον Τσεχ, που θα έχει μπροστά του, αριστερό μπακ τον Κόουλ, δεξί τον Μποζίνγκουα και στόπερ τους Νταβίντ Λουίζ και Κέιχιλ οι οποίοι προλαβαίνουν να είναι έτοιμοι. Κόφτες θα είναι οι Εσιέν και Μίκελ, μπροστά τους ο Λάμπαρντ, μεσοεπιθετικοί οι Μάτα και Καλού και μόνος να παλεύει με όλη την Μπάγερν ο αγέραστος Ντρογκμπά. Μία διάταξη η οποία θα είναι κάτι σαν 4-2-1-2-1. Ακολουθεί ο τρόπος με τον οποίο παρέταξε την Τσέλσι ο Ντι Ματέο σε κρίσιμες φετινές αναμετρήσεις.Πηγή: gazzetta.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ