Ο ήρωας του Μεξικού ψάχνει για ομάδα

Ο ήρωας του Μεξικού ψάχνει για ομάδα

Μέχρι χθες τον ήξεραν λίγοι. Μετά την εντυπωσιακή του εμφάνιση κόντρα στη Βραζιλία όλοι όσοι ασχολούνται με το Μουντιάλ μιλούν γι’ αυτόν. Ο λόγος για τον τερματοφύλακα του Μεξικού Γκιγιέρμο Οτσόα, ο οποίος κατέβασε τα ρολά στον αγώνα με την σελεάο. Ειδικά η απόκρουσή του στην κεφαλιά του Νεϊμάρ θύμισε αυτή του τεράστιου Γκόρντον Μπανκς στην κεφαλιά του Πελέ στο Μουντιάλ του 1970.

Ο 29χρονος ήρωας των Αζτέκων βρέθηκε το 2011 στο στόχαστρο του Ολυμπιακού, αλλά τελικά επιλέχθηκε ο Φράνκο Κονστάντσο. Μια επιλογή που στην συνέχεια αποδείχθηκε αποτυχημένη.

Τα τρία τελευταία αγωνίστηκε στη δεύτερη κατηγορία του γαλλικού πρωταθλήματος με την Αζαξιό. Το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου, αλλά ήδη βρίσκεται στην αναζήτηση του επόμενου σταθμού στην καριέρα του. Πριν από το Μουντιάλ είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον η Μαρσέιγ, όμως, είναι βέβαιο ότι μετά την εμφάνισή του ενάντια στη Βραζιλία οι μετοχές του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο  έχουν εκτοξευτεί.

Είναι πρέσβης της UNICEF για τα δικαιώματα των παιδιών στο Μεξικό και αποτελεί είδωλο για εκατομμύρια παιδιά στην πατρίδα του. Πριν από έναν χρόνο ολοκλήρωσε τις σπουδές του και πήρε το πτυχίο του στη διοίκηση επιχειρήσεων.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ