Ντομινίκ Λιβάκοβιτς: Ο 3ος γκολκίπερ σε Μουντιάλ με τρεις επεμβάσεις σε διαδικασία πέναλτι – ΒΙΝΤΕΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Google Προσθέστε το ENIKOS ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Η μεγάλη των Κροατών γκολκίπερ σχολή… Από το βράδυ της 5ης Δεκεμβρίου ο Ντομινίκ Λιβάκοβιτς προσέθεσε το όνομά του σε μία πολύ μικρή και ξεχωριστή λίστα των Παγκοσμίων Κυπέλλων, καθώς έγινε μόλις ο τρίτος τερματοφύλακας στην Ιστορία των Μουντιάλ με τρεις επεμβάσεις στη διαδικασία των πέναλτι.

Μουντιάλ 2022, Βραζιλία-Νότια Κορέα 4-1: «Χορεύοντας» σάμπα στα προημιτελικά η Σελεσάο – ΒΙΝΤΕΟ

Ο πρώτος που κατάφερε να κατεβάσει… ρολά σε εκτελέσεις από τα έντεκα μέτρα ήταν ο Πορτογάλος Ρικάρντο, στον προημιτελικό της Εθνικής Πορτογαλίας με την Αγγλία στο Μουντιάλ του 2006 στη Γερμανία (1η Ιουλίου 2006). Η κανονική διάρκεια του αγώνα και η παράταση ολοκληρώθηκαν χωρίς γκολ και στα πέναλτι οι Πορτογάλοι νίκησαν με 3-1, με τον Ρικάρντο να αποκρούει τις εκτελέσεις των Λάμπαρντ, Τζέραρντ και Κάραγκερ.

Τον ακολούθησε ένας άλλος Κροάτης, ο Ντάνιελ Σούμπασιτς στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 στη Γερμανία, όταν στη φάση των «16» απέκρουσε στον αγώνα με τη Δανία (1-1 κ.α. και παρ.) τα πέναλτι των Έρικσεν, Σένε και Γιόργκενσεν κι έστειλε την «Χρβάτσκα» στα προημιτελικά με 3-2.

Μουντιάλ 2022: Πρόκριση-θρίλερ για την Κροατία – Κέρδισε στα πέναλτι την Ιαπωνία με ήρωα τον Λιβάκοβιτς

Σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 στο Κατάρ, ο Λιβάκοβιτς ύψωσε… τείχος στη διαδικασία των πέναλτι στις εκτελέσεις των Μιναμίνο, Μιτόμα και Γιοσίντα, χάρισε με τη σειρά του άλλη μία μεγάλη πρόκριση στην Κροατία (3-1 πέν, 1-1- κ.α. και παρ.) στα προημιτελικά της διοργάνωσης κι έγραψε το όνομά του με «χρυσά» γράμματα στην Ιστορία των Μουντιάλ.

Google Προσθέστε το ENIKOS στην Google
Ακολουθήστε το ENIKOS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.