Μητσοτάκης: Το παρασκήνιο της επίσκεψης στην Αλβανία και η περιοδεία σε μειονοτικά χωριά

Η βελτίωση των διμερών σχέσεων με την Αλβανία είναι ο στόχος του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος επισκέπτεται αύριο Τρίτη τα Τίρανα, για να συμμετάσχει στη Σύνοδο Ευρωπαϊκής Ένωσης – Κρατών Δυτικής Βαλκανικής.

Μητσοτάκης: Εφάπαξ ενίσχυση 600 ευρώ σε αστυνομικούς και λιμενικούς

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1, με τον Νίκο Χατζηνικολάου, το επίδικο της προσέγγισης των δύο χωρών είναι η οριοθέτηση της ΑΟΖ, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι υπάρχει ουσιαστική πρόοδος μεταξύ των δύο πλευρών, κάτι που διαπιστώθηκε και κατά την πρόσφατη συνάντηση των υπουργών εξωτερικών των δύο χωρών, του Νίκου Δένδια και της Όλτα Τζάσκα στην Αθήνα. Στην εν λόγω συνάντηση, τα Τίρανα επανέλαβαν την βούλησή τους να προχωρήσουν στο συνυποσχετικό.

Η Αθήνα υπογραμμίζει ότι πλέον «η μπάλα είναι στο γήπεδο των Τιράνων» και αυτό που απομένει, είναι να αποφασίσει ο Έντι Ράμα πότε θα επιταχύνει την διαδικασία, δηλαδή πότε θα ωριμάσουν οι συνθήκες. Η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ιστορικής σημασίας, καθώς ο Έλληνας πρωθυπουργός θα επισκεφτεί χωριά της ελληνικής μειονότητας, στη Χιμάρα, στη Δερβιτσάνη, και στη Λιβαδιά. Ο τελευταίος πρωθυπουργός που είχε επισκεφτεί μειονοτικά χωριά στην Αλβανία ήταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης για την τραγωδία στις Σέρρες: Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ