Νόβακ Τζόκοβιτς: Νέες δηλώσεις του Πρωθυπουργού της Αυστραλίας

Ο Πρωθυπουργός της Αυστραλίας, εν μέσω του νέου κύματος της πανδημίας, ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για την υπόθεση του Νόβακ Τζόκοβιτς. Τόνισε εκ νέου ότι δεν επιτρέπεται η είσοδος σε μη εμβολιασμένους ξένους υπηκόους χωρίς έγκυρη ιατρική εξαίρεση.

Ο Σκοτ ​​Μόρισον είπε ότι δεν ήθελε να σχολιάσει το ενδεχόμενο ακύρωσης της βίζας του Νόβακ Τζόκοβιτς από τον Υπουργό Μετανάστευσης Άλεξ Χοκ, αλλά είπε ότι οι αλλοδαποί πρέπει «να δείξουν ότι είναι διπλά εμβολιασμένοι ή πρέπει να προσκομίσουν αποδεκτές αποδείξεις ότι δεν μπορούν να εμβολιαστούν για ιατρικούς λόγους».

Τζόκοβιτς

«Αυτή είναι η πολιτική της χώρας. Αυτή η πολιτική δεν έχει αλλάξει», υπογράμμισε.

«Θα περιμέναμε από τις αρχές να εφαρμόζουν την πολιτική της κυβέρνησης όταν πρόκειται για αυτά τα θέματα. Αυτό σχετίζεται με ανθρώπους που έρχονται στην Αυστραλία. Αυτοί είναι αλλοδαποί, μη κάτοικοι. Είναι κάτοχοι βίζας και μπορεί να έχουν αποκτήσει βίζα πρόσφατα, μπορεί να έχουν αποκτήσει βίζα πριν από λίγο καιρό και να επιστρέφουν όταν κάποια από αυτά τα ζητήματα δεν υπήρχαν καν εκείνη τη στιγμή. Και γι’ αυτό είναι σημαντικό να γίνει διάκριση μεταξύ της θεώρησης και της προϋπόθεσης εισόδου στα σύνορα» ανέφερε.

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.