NBA: Πέθανε ο θρύλος των Φοίνιξ Σανς Ουόλτερ Ντέιβις

Tην τελευταία του πνοή άφησε ο θρύλος των Φοίνιξ Σανς Γουόλτερ Ντέιβις σε ηλικία 69 ετών, προκαλώντας θλίψη στον χώρο του NBA.

Συγκεκριμένα, ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών για τους Φοίνιξ Σανς πέθανε από φυσικά αίτια σε ηλικία 69 ετών. Όπως μεταδίδει η Daily Mail o Nτέιβις ταξίδευε για να συναντήσει την οικογένειά του στο Charlotte, N.C.

Aξίζει να σημειωθεί πως ο Ντέιβις ήταν μέλος της ομάδας των Ηνωμένων Πολιτειών που κέρδισε χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στους Αγώνες του Μόντρεαλ το 1976.

Ο θρύλος των Σανς, σε τέσσερις σεζόν με τη Βόρεια Καρολίνα είχε συγκεντρώσει κατά μέσο όρο 15,7 πόντους, 5,6 ριμπάουντ και 3,4 ασίστ σε 119 αγώνες.

Ανακηρύχθηκε Rookie της Χρονιάς στο ΝΒΑ το 1977-78, ενώ στο Φoίνιξ έμεινε για 11 σεζόν και παραμένει μέχρι και σήμερα ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Σανς.

Σημειώνεται πως είχε αγωνιστεί επίσης με την φανέλα των Ντένβερ Νάγκετς και των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλείζερς. Ο έξι φορές All Star μέτρησε κατά μέσο όρο 18,9 πόντους, 3,8 ασίστ, 3,0 ριμπάουντ σε 1.033 ματς στο NBA με τους Σανς απέσυραν προς τιμήν του τη φανέλα με το Νο6.

Ο Ντέιβις είχε μέσο όρο 18,9 πόντους, 3,8 ασίστ και 3,0 ριμπάουντ σε 1.033 αγώνες καριέρας με τους Σανς, Ντένβερ Νάγκετς και Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ