Nations League: Αυτά είναι τα εκατομμύρια που μοίρασε η UEFA στις ομάδες της κορυφαίας τετράδας

Η Ισπανία ήταν η μεγάλη νικήτρια του Nations League επικρατώντας στον τελικό της Κροατίας 5-4 στα πέναλτι, παίρνοντας μαζί με την πρόκριση και το εισιτήριο για τα τελικά του EURO 2024.

Χεσούς Νάβας: Έγραψε ιστορίας ο Ισπανός μπακ-χαφ – Πρώτος παίκτης με Παγκόσμιο Κύπελλο, Euro και Nations League

Ωστόσο, η Ισπανία δεν ήταν η μόνη κερδισμένη, καθώς και οι άλλες τρεις ομάδες που έφτασαν μέχρι τους ημιτελικούς θα έχουν σημαντικά έσοδα για την είσοδό τους στην τετράδα.

Συγκεκριμένα, η Ισπανία που πήρε το τρόπαιο του Nations League βάζει στα ταμεία της 10.5  για τη πορεία της στη διοργάνωση. Στον αντίποδα η ηττημένη Κροατία που έφτασε ως τον τελικό αναμένεται να λάβει 9 εκατομμύρια ευρώ. Σημαντικά είναι τα ποσά και για τις δύο ομάδες μικρού τελικού με την νικήτρια Ιταλία να κερδίζει 8 εκατομμύρια ευρώ και την διοργανώτρια και 4η Ολλανδία να λαμβάνει 7 εκατομμύρια ευρώ. 

Nations League: Κροατία – Ισπανία 0-0 (4-5 στα πέναλτι) – Ο ήρωας Σιμόν της χάρισε το τρόπαιο

Υπενθυμίζεται ότι η διοργάνωση του Nations League μπήκε στην ζωή μας από την UEFA ώστε να μειωθούν δραστικά τα αδιάφορα φιλικά, αλλά και για να δώσουν δεύτερη ευκαιρία στις ομάδες για πρόκριση στα τελικά. Όπως φαίνεται όμως, η καλή πορεία στη διοργάνωση δίνει και αρκετά χρήματα στις ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ