Ναδάλ για Τζόκοβιτς: Αν δεν θες να κάνεις το εμβόλιο, υπάρχουν συνέπειες

Ο Ράφα Ναδάλ σχολίασε τις αντιδράσεις που προκάλεσε η επιλογή του Νόβακ Τζόκοβιτς να ζητήσει ιατρική εξαίρεση για την συμμετοχή του στο Australian Open. Ο τενίστας βρίσκεται ένα βήμα πριν από την απέλαση από την Αυστραλία, καθώς του αρνήθηκαν την βίζα.

“Αν δεν θες να κάνεις το εμβόλιο, τότε αναμένεται να έχεις κάποια προβλήματα” σχολιάζει ο Ναδάλ. Σύμφωνα με το The Age, ο Ράφα Ναδάλ, είχε τοποθετηθεί υπέρ της απόφασης της επιτροπής του Australian Open να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους συμμετέχοντες.

Ο Ναδάλ, μίλησε για πρώτη φορά μετά την άφιξή του στην Αυστραλία. “Είναι φυσικό οι Αυστραλοί να έχουν εκνευριστεί με αυτή την υπόθεση, γιατί έχουν περάσει πολλά λόγω των σκληρών lockdown… Πολλοί άνθρωποι δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Το μόνο ξεκάθαρο είναι ότι αν κάνεις το εμβόλιο, μπορείς να παίξεις στο Australian Open και παντού. Ο κόσμος κατά τη γνώμη μου έχει υποφέρει αρκετά για να μην ακολουθούν κάποιοι τους κανόνες” τόνισε.

“Το μόνο πράγμα που μπορώ να πω είναι ότι πιστεύω ότι λένε οι επιστήμονες. Αν οι άνθρωποι της επιστήμης λένε ότι πρέπει να κάνουμε το εμβόλιο, τότε πρέπει να κάνουμε το εμβόλιο. Αυτή είναι η άποψή μου” υπογράμμισε.

“Πέρασα τον κορονοϊό και έχω κάνει δύο δόσεις του εμβολίου. Αν το κάνεις αυτό, δεν έχεις πρόβλημα και μπορείς να παίξεις παντού. Αυτό είναι ξεκάθαρο” είπε ο Ναδάλ.

Όταν οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν για τον Τζόκοβιτς απάντησε “αν δεν θες να κάνεις το εμβόλιο, θα έχεις προβλήματα. Πέθαναν πάρα πολλοί άνθρωποι τα τελευταία δύο χρόνια, το εμβόλιο είναι ο μόνος τρόπος να σταματήσουμε την πανδημία”

“Αν ήθελε, θα έπαιζε στην Αυστραλία χωρίς να υπάρχει πρόβλημα. Πήρε τις αποφάσεις του και ο καθένας είναι ελεύθερος να αποφασίζει για τον εαυτό του αλλά υπάρχουν συνέπειες. Φυσικά, δεν μου αρέσει ότι συμβαίνει. Κατά κάποιον τρόπο τον λυπάμαι. Αλλά συγχρόνως, ήξερε τις προϋποθέσεις εδώ και αρκετούς μήνες και αποφάσισε ανάλογα” συμπλήρωσε.

Νόβακ Τζόκοβιτς: Η επιστολή του υπουργού Υγείας στην ομοσπονδία Τένις για τις “εξαιρέσεις”

Σε σίριαλ έχει εξελιχθεί η υπόθεση του Νόβακ Τζόκοβιτς στην Αυστραλία.

Ο υπουργός Υγείας της Αυστραλίας, Greg Hunt, έστειλε στον επικεφαλής της Ομοσπονδίας Τένις της χώρας μια επιστολή, στην οποία αναφέρεται ξεκάθαρα ότι άνθρωποι, που είχαν βγει θετικοί στον κορονοϊό τους τελευταίους 6 μήνες, δεν θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι.

Η επιστολή, που αποκαλύφθηκε σε αυστραλιανά ΜΜΕ, έχει ημερομηνία 29 Νοεμβρίου και είχε σταλεί τουλάχιστον έναν μήνα πριν από την άρνηση της βίζας στον τενίστα.

H βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς ακυρώθηκε, επειδή δεν πληρούσε τις προδιαγραφές για ιατρική εξαίρεση και έτσι οι αυστραλιανές αρχές του ζήτησαν να φύγει από τη χώρα. Οι δικηγόροι του Τζόκοβιτς δίνουν μάχη ώστε να αλλάξει η απόφαση, αλλά σύμφωνα με το The Age, ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν έχει επιδείξει επαρκή στοιχεία γι΄ αυτή την ιατρική εξαίρεση.

“Όσοι θέλουν να εισέλθουν στην Αυστραλία πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένοι, ώστε να μπουν χωρίς καραντίνα. Αναφορικά με τις εξειδικευμένες ερωτήσεις σας, μπορώ να επιβεβαιώσω ότι όσοι νόσησαν με κορονοϊό μέσα στους 6 τελευταίους μήνες και θέλουν να ταξιδέψουν στην Αυστραλία και δεν έχουν κάνει τις δύο δόσεις κάποιου αναγνωρισμένου εμβολίου, δεν θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι” αναφέρεται.

Στην επιστολή επίσης τονίζεται ότι το άτομο που θέλει να εισέλθει στην χώρα είναι υπεύθυνο για την τήρηση όλων των προαπαιτούμενων για να κάνει αυτό το ταξίδι.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ