Μουντιάλ 2022: Ο τερματοφύλακας της Αργεντινής που προκάλεσε με τις εμφανίσεις του και το «γάντι» του

O τερματοφύλακας της Αργεντινής, Εμιλιάνο Μαρτίνες, αναδείχτηκε ο κορυφαίος γκολκίπερ στο Μουντιάλ του 2022, μετά και την εκπληκτική του εμφάνιση στον τελικό κόντρα στην Γαλλία.

Ο Μαρτίνεζ προκάλεσε έντονες αντιδράσεις κατά την διάρκεια της απονομής του βραβείου του καλύτερου τερματοφύλακα από τον Πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο. Παραλαμβάνοντας το “χρυσό γάντι”, ο Αργεντινός τερματοφύλακας το τοποθέτησε σε επίμαχο σημείο, με τον Καταριανό αξιωματούχο να τον κοιτάει περίεργα.

Η συγκεκριμένη κίνηση του Μαρτίνες φυσικά δεν πέρασε απαρατήρητη από τους χρήστες του Twitter, πολλοί εκ των οποίων τον κατηγόρησαν για απρεπή συμπεριφορά. «Το έκανα επειδή οι Γάλλοι με αποδοκίμαζαν. Η αλαζονεία δεν μου ταιριάζει» διευκρίνισε στον ραδιοφωνικό σταθμό «La Red».

Ο Μαρτίνες έβλεπε το προηγούμενο Μουντιάλ από την κερκίδα , καθώς μόλις από το 2021 αποτελεί μέλος της Εθνικής του. Το παρατσούκλι είναι «Ντίμπου» από ένα παιδικό στη χώρα του με πρωταγωνιστή ένα μικρό παιδί που είχε φακίδες, όπως ακριβώς και ο ίδιος. Μέσα σε έναν χρόνο κατάφερε με την Εθνική Αργεντινής να κατακτήσει τα πάντα. Κόπα Αμέρικα και Παγκόσμιο Κύπελλο σε μόλις 27 παιχνίδια.

Ο Μαρτίνες αρχικά ήταν ο βασικός τερματοφύλακας στην πορεία της εθνικής ομάδας της Αργεντινής  στην κατάκτηση του Κόπα Αμέρικα του 2021. Στις πρώτες αναμετρήσεις της διοργάνωσης, είχε κάνει αρκετές επεμβάσεις, ενώ στον ημιτελικό μετατράπηκε σε έναν πραγματικό ήρωα.

Κατάφερε να αποσυντονίσει τους Κολομβιανούς στη διαδικασία των πέναλτι και να στείλει τη χώρα του στον τελικό. Χαρακτηριστική ήταν η ατάκα του στον Γέρι Μίνα, πριν αυτός εκτελέσει, λέγοντας του, μεταξύ άλλων, πως θα τον φάει ζωντανό.

Στο φετινό Μουντιάλ, ο Μαρτίνες έστειλε την Αργεντινή στον ημιτελικό καθώς απέναντι στην Ολλανδία για τους «16» έπιασε δύο πέναλτι, ενώ στον τελικό αρχικά σταμάτησε στο 123′ τον Κόλο Μουανί και στη συνέχεια πρωταγωνίστησε και στην διαδικασία των πέναλτι.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ