Μουντιάλ 2022: «Η ομοφυλοφιλία είναι βλάβη στο μυαλό» – Σάλος με την δήλωση πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή του Κατάρ

Ένας από τους «πρεσβευτές» του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, ο πρώην διεθνής Χαλίντ Σαλμάν, μιλώντας στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF, ότι η ομοφυλοφιλία είναι «βλάβη στο μυαλό», καθώς το κράτος του Κόλπου ετοιμάζεται να φιλοξενήσει το Μουντιάλ 2022 (20/11-18/12) σε 12 ημέρες. Σε συνέντευξη στη Ντόχα, η οποία έχει προγραμματιστεί να προβληθεί σήμερα, ο πρώην διεθνής του Κατάρ, αναφέρθηκε στο θέμα της ομοφυλοφιλίας, η οποία είναι παράνομη στη συντηρητική μουσουλμανική χώρα.

Ορισμένοι ποδοσφαιριστές έχουν εκφράσει ανησυχίες για τα δικαιώματα των φιλάθλων που θα ταξιδέψουν στο Κατάρ για το Μουντιάλ, ειδικά των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων και γυναικών, για τους οποίους οι οργανώσεις δικαιωμάτων υποστηρίζουν ότι οι νόμοι του Κατάρ κάνουν διακρίσεις.

Η χώρα αναμένει περισσότερους από ένα εκατομμύριο επισκέπτες για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

«Πρέπει να αποδεχτούν τους κανόνες μας εδώ», είπε ο Σαλμάν. Η ομοφυλοφιλία είναι χαράμ. Ξέρετε τι σημαίνει χαράμ (απαγορευμένο);», είπε.

Όταν ρωτήθηκε γιατί ήταν απαγορευμένη, ο Σαλμάν είπε: «Δεν είμαι αυστηρός μουσουλμάνος, αλλά γιατί είναι απαγορευμένη; Γιατί είναι μία βλάβη στο μυαλό.»

Στη συνέχεια, η συνέντευξη διακόπηκε αμέσως από έναν συνοδό.

Οι διοργανωτές έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι όλοι ήταν ευπρόσδεκτοι στο Κατάρ κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το Κατάρ είναι η πρώτη χώρα της Μέσης Ανατολής που φιλοξενεί το Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά το μικρό έθνος έχει δεχθεί έντονες πιέσεις τα τελευταία χρόνια για τη μεταχείριση των ξένων εργαζομένων και τους περιοριστικούς κοινωνικούς νόμους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ