Στέφανος Τσιτσιπάς: Ώρα τελικού στο Μόντε Κάρλο

Σε λίγη ώρα (15:30) ξεκινά ο τελικός του Monte Carlo Masters όπου ο Στέφανος Tσιτσιπάς καλείται να υπερασπιστεί τον τίτλο του που κατέκτησε πέρυσι απέναντι στον ανερχόμενο 22χρονο Ισπανό Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα.

Αυτή θα είναι η 3η συνάντηση των δυο τους, με τον Στέφανο Τσιτσιπά να προηγείται με 2-0 στις νίκες, όχι σε εύκολα πάντως παιχνίδια. Στα προημιτελικά του Monte-Carlo πέρσι είχαν συναντηθεί για 1η φορά και ο Ισπανός είχε εγκαταλείψει μετά από ένα σετ, το οποίο είχε πάρει ο Τσιτσιπάς με 7-5. Φέτος συναντήθηκαν ξανά, στον 1ο γύρο του Ρότερνταμ, με τον Στέφανο να επικρατεί με 7-5, 6-7 (1), 6-4.

Για τον 22χρονο Ισπανό, αυτός θα είναι ο πρώτος τελικός γενικά στο tour, συνεπώς και ο 1ος σε Masters διοργάνωση. Για τον Τσιτσιπά, αντίθετα, αυτός θα είναι ο 19ος τελικός καριέρας και ο Έλληνας πρωταθλητής θα αναζητήσει τον 9ο τίτλο του, 2ο σε Masters διοργάνωση και 1ο στη φετινή σεζόν.

Ο Έλληνας πρωταθλητής είναι σε εξαιρετική κατάσταση, έχει 9 συνεχόμενες νίκες, και θα διεκδικήσει για 2η φορά το Masters 1000 τρόπαιο. Απέναντί του θα βρεθεί ο σαφώς πιο άπειρος Φοκίνα, ο οποίος όμως διανύει μια απίστευτη εβδομάδα, έχοντας κερδίσει μεταξύ άλλων τους Novak Djokovic, Grigor Dimitrov, David Goffin και Taylor Fritz.

Ο αγώνας θα μεταδοθεί στις 15:30 από το κανάλι COSMOTE SPORT 6 HD. 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ