Μυθικός Μίλτος Τεντόγλου: Παγκόσμιος πρωταθλητής με άλμα στα 8,52 μ.

Στην τελευταία του προσπάθεια, ο «ιπτάμενος» Μίλτος Τεντόγλου πέταξε στα 8.52μ και ξεπέρασε τον Τζαμαϊκανό, και πήρε το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, συνεχίζοντας το εξωπραγματικό σερί του.

Από ότι φαίνεται, ο Τεντόγλου κρατούσε το καλό… για το τέλος, καθώς μέχρι και την τελευταία του προσπάθεια ήταν στην δεύτερη θέση, όντας πίσω από τον Γουέιν Πίνοκ στην ισοβαθμία. Με το τελευταίο του άλμα στα 8,52μ. κατέκτησε την πρώτη θέση, και στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην Βουδαπέστη.

Πλέον, κατέκτησε και το μοναδικό μετάλλιο που του έλειπε από την «συλλογή» του, καθώς όπως και στο Τόκιο, έτσι και σήμερα, έγραψε ιστορία, και είναι ο κάτοχος του τίτλου και στις 5 μεγάλες διοργανώσεις! (Ολυμπιακοί Αγώνες, Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοιχτού, Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού, Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού, Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού).

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο είχε ξεκινήσει ο Τεντόγλου τις προσπάθειές του, αφού στην πρώτη του προσπάθεια ο Ολυμπιονίκης έκανε άλμα στα 8,50μ.

Στο δεύτερο άλμα του, αν και ήταν μεγάλο ακυρώθηκε, με τον Τεντόγλου να πατάει 4,4 εκατοστά πιο μέσα από το επιτρεπτό. Έτσι, ο Τζαμαϊκανός, ο οποίος πραγματοποίησε 8,50μ. είχε περάσει πρώτος έχοντας μεγαλύτερο δεύτερο άλμα.
Ο Τεντόγλου στο τρίτο άλμα πραγματοποίησε καλή προσπάθεια, όχι όμως αρκετή για να πάρει και πάλι τα πρωτεία κάνοντας άλμα στα 8,39μ., μένοντας στη δεύτερη θέση.

Στο τέταρτο και πέμπτο άλμα, κανείς από τους δύο, δεν βελτίωσε την επίδοση του, οπότε και ήρθε το έκτο άλμα. Τότε, ο Μίλτος Τεντόγλου έκανε αυτό που τελικά ξέρει καλά… πέταξε στα 8,52μ περνώντας και πάλι στην πρώτη θέση! Ο Γουέιν Πίνοκ στο τελευταίο του άλμα έμεινε πίσω στα 8,38μ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ