Μέτρα για την οπαδική βία: Κεκλεισμένων των θυρών οι αγώνες της Super League για 2 μήνες – Χωρίς κόσμο το Ολυμπιακός-Μπάτσκα Τόπολα

Τα μέτρα για την πάταξη της οπαδικής βίας ανακοίνωσε η κυβέρνηση, λίγες ημέρες μετά τα επεισόδια στου Ρέντη και τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού.

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, για δύο μήνες, έως 12 Φεβρουαρίου όλοι οι αγώνες της Super League θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών. Το μέτρο αυτό θα επεκταθεί και για τους εντός έδρας αγώνες των ομάδων β της superleague 2, οι οποίες ανήκουν στις αντίστοιχες ΠΑΕ της πρώτης επαγγελματικής κατηγορίας.

Μάλιστα σήμερα θα εκδοθεί σχετική πράξη νομοθετικού περιεχομένου με άμεση εφαρμογή, η οποία θα προβλέπει παράλληλα ότι με έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης του υπουργού Προστασίας του Πολίτη και του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού το μέτρο αυτό θα δύναται να επεκταθεί κατά περίπτωση και σε εντός έδρας ευρωπαϊκούς αγώνες των ελληνικών ομάδων για λόγους προστασίας της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

«Η πρώτη σχετική κοινή υπουργική απόφαση θα εκδοθεί για τον προσεχή εντός έδρας αγώνα του Ολυμπιακού με την Μπάτσκα Τόπολα για το Europa League ο οποίος θα διεξαχθεί χωρίς κόσμο για λόγους ασφαλείας μετά τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα» ανέφερε ο κ. Μαρινάκης.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ