Μαρινάκης: Ο Ολυμπιακός είναι στην ευρωπαϊκή ελίτ

Μαρινάκης: Ο Ολυμπιακός είναι στην ευρωπαϊκή ελίτ

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ήταν καλεσμένος στον Σύνδεσμο Νέας Υόρκης όπου τιμήθηκε, είδε το ματς με Καλλονή και μίλησε για έναν Ολυμπιακό που μεγαλώνει συνεχώς.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης έδωσε το παρών στον Σύνδεσμο του Ολυμπιακού στη Νέα Υόρκη και παρακολούθησε το νικητήριο παιχνίδι της ομάδας με την Καλλονή. Όλοι μαζί βέβαια πανηγύρισαν για το τελικό 4-0. Εκατοντάδες φίλαθλοι υποδέχτηκαν θερμά τον πρόεδρο του Ολυμπιακού ο οποίος έκοψε την πίτα του Συνδέσμου και ενώ τιμήθηκε. Ο ίδιος φυσικά δεν έκρυβε την μεγάλη του χαρά για το γεγονός πως βρέθηκε στο πλευρό των ομογενών ερυθρόλευκων οπαδών, οι οποίοι τον καταχειροκρότησαν.

Διαβάστε αναλυτικά την ομιλία του κ. Μαρινάκη στην οποία αναφέρεται στην δυναμική και τις κινήσεις του Ολυμπιακού, στους αγώνες με την Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ ενώ στέλνει τα μηνύματά του σε πολλαπλούς αποδέκτες: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ μαζί σας και ξέρω πολύ καλά πως η καρδιά του Ολυμπιακού μας χτυπάει εδώ όσο δυνατά χτυπάει και στον Πειραιά. Οι περισσότεροι απο εσάς είστε πολλά χρόνια σε αυτήν την χώρα και σηκώνετε περήφανα και την γαλανόλευκη, αλλά και την σημαία του Ολυμπιακού μας.

Και ξέρω ότι ένα κομμάτι της περηφάνειας σας έχει να κάνει με τον Ολυμπιακό. Γιατί ο Ολυμπιακός είναι πολλά περισσότερα απο μια ομάδα. Πολλά περισσότερα από ένας απλός σύλλογος. Όπως όλοι γνωρίζετε η ομάδα μας διανύει μια απο τις πιο λαμπρές περιόδους της ιστορία της. Με αδιαμφισβήτητη πρωτοπορία στην Ελλάδα και με μια ευρωπαϊκή παρουσία που δίκαια κατατάσει τον Θρύλο στην ελίτ των ευρωπαικών ομάδων. Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που κόντρα στην ελληνική, στην ευρωπαϊκή κρίση, σφύζει απο υγεία. Με προγραμματισμένες κινήσεις και με ένα όραμα που πηγάζει απο την αγάπη μας για τον Ολυμπιακό, πηγαίνουμε κόντρα στους καιρούς.

Επενδύουμε καθημερινά και φροντίζουμε η αγαπημένη μας ομάδα όχι μόνο να επιβιώνει στην κρίση -και να μην γίνεται παιχνίδι στα χέρια απατεώνων, τυχοδιωκτών και λαθρεμπόρων, όπως άλλες ιστορικές ομάδες που καταστράφηκαν ή φυτοζωούν κοροϊδεύοντας- αλλά να πρωταγωνιστεί σε Ελλάδα και Ευρώπη. Κάνοντας τους Έλληνες περήφανους σε μια εποχή που το έχουν περισσότερο απο ποτέ ανάγκη.

Η ομάδα μας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ανταποκρίθηκε απόλυτα στα πιο αυστηρά στάνταρντς του financial fair play της UEFA. Συνεχίζει να επενδύει καθημερινά στις υποδομές φτιάχνοντας μια Ακαδημία πρότυπο που έχει πλέον και διεθνή αναγνώριση μέσα απο τις επιτυχίες της σε όλες τις ηλικίες. Και οι επενδύσεις γίνονται από την τσέπη μας και όχι από τρίτους ή από το κράτος.

Συμμετέχει σε όλες τις ευρωπαϊκές εξελίξεις που αφορούν στις κορυφαίες ομάδες της ηπείρου, ως ισότιμη δύναμη με τα μεγαθήρια του ποδοσφαίρου. Η πρώτη ύλη μας είναι ταλέντα απο την Ελλάδα. Έλληνες παίκτες οι οποίοι είναι η ραχοκοκαλιά της ομάδας μας αλλά και της Εθνικής, η οποία θα συμμετάσχει στο Μουντιάλ στα γήπεδα της Βραζιλίας.

Καλύτεροι πρεσβευτές μας, οι ποδοσφαιριστές που μεταφέρουν σε όλο τον κόσμο το μεγαλείο του συλλόγου και όταν αγωνίζονται σε αυτόν αλλά και όταν φεύγουν. Δεν είναι τυχαίο το ότι παίκτες και προπονητές όπως ο Ερνέστο (σ.σ. Βαλβέρδε), ο Μιραλάς, o Τοροσίδης, ο Φετφατζίδης, ο Φέισα (που διαπρέπουν στα κορυφαία πρωταθλήματα) διαφημίζουν τον Ολυμπιακό όπου βρεθούν και όπου σταθούν.

Δεν είναι επίσης τυχαίο ότι τεράστια ονόματα του ποδοσφαίρου που βρίσκονται στην ομάδα, όπως ο Σαβιόλα ή ο Μίτσελ, διαφημίζουν τον Ολυμπιακό και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Ολυμπιακός ανήκει πλέον στην ευρωπαϊκή ελίτ και αυτό δεν το δείχνει μόνο στους αγωνιστικούς χώρους.

Αποστολή του συλλόγου είναι να επιστρέφει την αγάπη που δέχεται απο εκατομμύρια ανθρώπους, σε όσους συνανθρώπους μας το έχουν ανάγκη. Ιδρύουμε το Οlympiacos Foundation, κάνοντας πιο συστηματικό το τεράστιο έργο του Ολυμπιακού στο φιλανθρωπικό τομέα. Και την χρονιά που έφυγε, το 2013 συνέβη ένα γεγονός ιστορικό για την φιλανθρωπική δράση του συλλόγου.

Γράψαμε μια χρυσή σελίδα στην ιστορία του Θρύλου με την σύμπραξη αγάπης με τη Unicef. Όπως ήδη γνωρίζετε, ο Ολυμπιακός θα βοηθήσει το έργο της Unicef προσφέροντας εμβόλια για 50.000 παιδιά στην Ελλάδα και τον κόσμο. Είναι το μήνυμα μας σε όλο τον κόσμο ότι πέρα από την Ελλάδα της κρίσης υπάρχει η Ελλάδα που προσφέρει και αναπτύσσεται. Και στέκεται πάντα κοντά στους Έλληνες. Και στην χώρα μας αλλά και παντού στην γη.

Εσείς ξέρετε καλύτερα από όλους ότι Έλληνες υπάρχουν παντού. Και να είστε σίγουροι ότι δεν σταματάμε εδώ. Ο Ολυμπιακός μας συνεχίζει. Συνεχίζει να μεγαλώνει ημέρα με την ημέρα. Συνεχίζει να γεμίζει με αισιοδοξία και ελπίδα τον ελληνικό λαό σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για την πατρίδα μας. Ο κόσμος του Ολυμπιακού να είναι σίγουρος ότι η ομάδα μας θα γίνεται διαρκώς καλύτερη και ότι το όνομα του Ολυμπιακού θα μεγαλώνει μέρα με την μέρα.

Και μακάρι σε αυτό το δρόμο να μας ακολουθήσουν και άλλες ομάδες. Θέλω να ευχηθώ σε όλους σας υγεία και ευτυχία και στην ομάδα μας κάθε επιτυχία. Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, ούτε στους στόχους μας στην Ελλάδα αλλά ούτε και στην Ευρώπη. Έχουμε δυο παιχνίδια-γιορτές με την Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ. Θα τα δώσουμε όλα και όλα γίνονται… Καλή χρονιά και ευτυχισμένο το 2014».

Πηγή: gazzetta.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ