Μαραθώνιος: Οι πολιτικοί που έτρεξαν στον αγώνα των 5 χλμ – Η ανάρτηση της Μπαλατσινού για τον Κικίλια

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας, εκτός από την κλασική διαδρομή, περιλαμβάνει και τον αγώνα των 5 χλμ. Αν και το υγειονομικό πρωτόκολλο περιόρισε αρκετά τον αριθμό των δρομέων, στον αγώνα έλαβαν μέρος άνθρωποι όλων των ηλικιών.

Ο υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης έτρεξε δίπλα στον κάτοχο του πανελληνίου ρεκόρ του αγωνίσματος, Σπύρο Ανδριόπουλο, ενώ στον αγώνα συμμετείχαν ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας και ο  δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης. Στα 5 χλμ έτρεξαν επίσης οι παλιοί σπουδαίοι αθλητές Πηγή Δεβετζή, Νίκη Μπακογιάννη, Γιούρκας Σεϊταρίδης κ.α.

«Είναι μια γιορτή για την Αθήνα, για τη χώρα, για όλους, η επιστροφή στην κανονικότητα αλλά με αυστηρούς κανόνες. Το στοίχημα είναι μεγάλο, στοίχημα ζωής. Χαρήκαμε όλοι τον αγώνα, τον χάρηκαν αυτοί που αγωνίστηκαν, αυτοί που βγήκαν στο δρόμο να χειροκροτήσουν και να ενθαρρύνουν τους αθλητές.

Είναι πολύ όμορφο το συναίσθημα να περπατάς την πόλη, να ακούς τον ήχο των παπουτσιών, είναι μια απόλαυση. Εύχομαι υγεία σε όλο τον κόσμο, να είμαστε εδώ το 2022, όλοι και ακόμα περισσότεροι. Το δρομικό κίνημα είναι ταχύτατα εξελισσόμενο, η κυβέρνηση μας το ενισχύει θεσμικά. Ο αθλητισμός είναι τρόπος ζωής. Να αγαπάμε τον αθλητισμό», τόνισε μεταξύ άλλων Λευτέρης Αυγενάκης.

Αυγενάκης Μαραθώνιος

“Γιορτή για τον αθλητισμό και τη χαρά της συμμετοχής! Μπράβο σε όλους” έγραψε στο Instagram ο Βασίλης Κικίλιας.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vassilis Kikilias (@vkikilias)

 

 

Η σύζυγός του υπουργού Τουρισμού Τζένη Μπαλατσινού δημοσίευσε ένα story και θέλησε να τον συγχαρεί για την προσπάθειά του. Η παρουσιάστρια συνόδεψε τη φωτογραφία με emoji καρδούλες, αλλά και με το σήμα της νίκης.

Από την πλευρά ο γενικός γραμματέας αθλητισμού και πρώην σπουδαίος αθλητής του πόλο, Γιώργος Μαυρωτάς, επισήμανε: «Μια μεγάλη γιορτή δυο χρόνια μετά τον τελευταίο Αυθεντικό Μαραθώνιο, και όλοι είμαστε πολύ χαρούμενοι. Οι συνθήκες ήταν ιδανικές.

Ο κόσμος το ευχαριστήθηκε και εν τέλει αυτό είναι το νόημα του αθλητισμού. Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν σήμερα στου δρόμους, κερδίζουμε και πάλι τη ζωή μας. Η επιδίωξη και ο στόχος είναι κάθε χρόνο αυτό το μεγάλο γεγονός, να γίνεται ακόμα μεγαλύτερο, και να αξιοποιούμε όλο και περισσότερο αυτό το τεράστιο brand name της χώρας μας.»

Συνεπής με τη διοργάνωση ο Δήμαρχος Αθήνας, Κώστας Μπακογιάννης, που έτρεξε κι εφέτος στα 5χλμ. «Είναι μια γιορτή για την πόλη. Αισθανόμαστε χαρά και ενθουσιασμό που συναντιόμαστε ξανά με ασφάλεια.

Εμείς τρέχουμε για τους ανθρώπους που πάσχουν από διαβήτη. Καθημερινά 1.450.000 συνάνθρωποί μας δίνουν μάχη με τον διαβήτη και θέλουμε να τους εκφράσουμε τον σεβασμό και τη στήριξη μας», ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Μπακογιάννης Μαραθώνιος

 


Ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος, μπορεί να μην έτρεξε, όμως, ήταν στο Παναθηναϊκό Στάδιο και χειροκρότησε τις προσπάθειες αθλητών και αθλητριών. Το μέλος της ΔΟΕ, δήλωσε για τη σημερινή διοργάνωση:

«Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή είναι πάντοτε κοντά στο κορυφαίο γεγονός, στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Ο Μαραθώνιος ξεκίνησε από την Ελλάδα και όλοι σκέπτονται την Ελλάδα όταν διεξάγεται ο Μαραθώνιος στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Μαραθώνιος είναι η κληρονομιά μας για τους νεότερους. Με τη διεξαγωγή του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας δίνεται η ευκαιρία στους Αθηναίους, σε όλους τους Έλληνες να λάβουν μέρος. Σήμερα έχει και ιδιαίτερη σημασία η άσκηση, όχι μόνο για τους νέους, αλλά για όλες τις ηλικίες. Δίνεται η ευκαιρία σε όλους να βγουν έξω για αυτή τη γιορτή. Σημασία έχει η συμμετοχή.»

Τη γραμμή τερματισμού πέρασαν και δύο άνθρωποι μεγάλης ηλικίας, ο Γιώργος Δούσης, ο οποίος στα 88 του χρόνια τρέχει αδιάλειπτα, αλλά και η κυρία Σταματία, προσωπική φίλη του ειρηνιστή Γρηγόρη Λαμπράκη, που δήλωσε μάλιστα πως τρέχει για να τιμήσει τη μνήμη και τις αξίες του.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ