Μακάμπι – Ολυμπιακός 71-70 (ΤΕΛΙΚΟ)

Ο εκπληκτικός Ολυμπιακός με ρεσιτάλ τακτικής του Γιώργου Μπαρτζώκα καθήλωσε τη Μακάμπι και άξιζε να φύγει με το “διπλό” από το Τελ Αβίβ. Το έχασε από δυο «τρίποντα» του… δολοφόνου Ουίλμπεκιν (71-70) στα τελευταία 20’’.

Ο Ολυμπιακός πήγε στο «κάστρο» του πρώην τεχνικού του ηγέτη, Γιάννη Σφαιρόπουλου, ως το απόλυτο αουτσάιντερ. Το έλεγε η βαθμολογία, η εικόνα των δύο ομάδων, το γεγονός πως οι Ισραηλινοί είχαν μια ήττα εκεί, αλλά και η απουσία του Νίκολα Μιλουτίνοφ.

Κι όμως, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα έβγαλαν έναν εαυτό που λίγες φορές έχουν βγάλει φέτος, αλλά αποτελούσε σήμα κατατεθέν τους στο πρόσφατο παρελθόν τους! Αυτό τελικά δεν αρκούσε σε ένα ματς που τελικά οι Πειραιώτες «αυτοκτόνησαν».

Ο νεοαποκτηθείς Σακίλ ΜακΚίσικ έπαιξε σαν να είναι χρόνια… ευρωλιγκάτος και “ερυθρόλευκος”, αλλά διαχειρίστηκε εσφαλμένα την τελευταία κατοχή, της οποίας είχε προηγηθεί επιστροφή της Μακάμπι από το -4 (65-69) και τρίποντη «βόμβα» του Σκότι Ουίλμπεκιν. Μ’ αυτό το αποτέλεσμα, οι «ερυθρόλευκοι» υποχώρησαν στο 11-15, ενώ η ομάδα του Σφαιρόπουλου ανέβηκε και στο 18-8 και έμεινε μόνη 4η.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας επέλεξε τον ΜακΚίσικ για την αρχική πεντάδα και του έδωσε από νωρίς την μπάλα για αποφάσεις στην επίθεση. Η άμυνα ήταν σε καλό επίπεδο για τον Ολυμπιακό, αλλά ορισμένα εύκολα λάθη του… κρύου Μπάικς επέτρεψαν στην Μακάμπι να βρει καλάθια για το 20-16 του πρώτου δεκαλέπτου.

Οι Πειραιώτες χρειάστηκαν 2:40 για να σκοράρουν στο δεύτερο δεκάλεπτο, αλλά την ίδια στιγμή διατηρούσαν εξαιρετικά υψηλό βαθμό αμυντικής συγκέντρωσης. Η επανεμφάνιση του ΜακΚίσικ στο παρκέ έδωσε ξανά επιθετική πνοή στον Ολυμπιακό (25-26). Ωστόσο, τo «σύνδρομο» των… φτηνών λαθών (12 στο 20′) επανήλθε και η Μακάμπι δεν το άφησε ανεκμετάλλευτο τρέχοντας σερί 14-0 με πρωταγωνιστή τον Ντόρσεϊ. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με διψήφια διαφορά (39-29) για τους γηπεδούχους.

Το τρίτο δεκάλεπτο έφερε την υπογραφή του Μπόλντγουιν που αποτέλεσε σημείο αναφοράς στην επίθεση του Ολυμπιακού. Αν και τα «ερυθρόλευκα» λάθη συνεχίζονταν, η Μακάμπι ήταν νωχελική στο μπροστά κομμάτι του παρκέ. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα έβγαλαν ενθουσιασμό και, με επιμέρους σκορ 1-11, κατάφεραν να βρεθούν μπροστά στο σκορ. Ο Ουίλμπεκιν όμως πήρε μπρος και επέτρεψε στους γηπεδούχους να έχουν προβάδισμα (52-50) στο φινάλε της περιόδου.

Παρά το κρεσέντο του Αμερικανού, ο Ολυμπιακός δεν πτοήθηκε κι έτρεξε σερί 0-12 με μεγάλα σουτ του Βεζένκοφ. Το σερί σταμάτησε με τρίποντο του Καλοϊάρο για το 58-62, αλλά λίγο αργότερα ο ΜακΚίσικ κράτησε «ερυθρόλευκη» απόσταση με δύσκολη προσπάθεια. Η Μακάμπι ύψωσε ανάστημα και μείωσε στον πόντο (65-66) 75″ πριν το φινάλε.

Ο Αμερικανός έβαλε νέα… καλαθάρα και βολή για το 65-69, ένα λεπτό πριν τη λήξη. Οι Ουίλμπεκιν και Βεζένκοφ αστόχησαν διαδοχικά, αλλά ο γκαρντ της Μακάμπι κέρδισε τρεις βολές με 25″ να μένουν. Έμεινε ψύχραιμος για το 68-69 και στη συνεχεία ήταν η ώρα του Μπόλντγουιν για βολές. Είχε 1/2 (68-70) και η επίθεση πέρασε στην Μακάμπι. O Ουίλμπεκιν έβαλε μεγάλο τρίποντο για το προσπέρασμα κι ο Ολυμπιακός είχε 10″ δικά του. O MακΚίσικ έκανε λάθος πάσα και οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν τεράστια ευκαιρία για να πετύχουν μεγάλη νίκη (71-70).Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ