Μάικλ Τζόρνταν: Πουλήθηκαν με αστρονομικό ποσό τα παπούτσια του απο το flu game του 1997- ΒΙΝΤΕΟ

Είναι γνωστό πως οτιδήποτε σχετίζεται με τον Μάικλ Τζόρνταν πουλάει ασταμάτητα στον κόσμο του NBA. Έτσι συνέβη και τώρα, καθώς ένα ζευγάρι παπούτσια 26 ετών πουλήθηκε σε δημοπρασία με αστρονομικό ποσό.

Διάρρηξη στο σπίτι του Μάικλ Τζόρνταν

Τα συγκεκριμένα παπούτσια είχαν φορεθεί απο τον MJ στον πέμπτο τελικό των Μπουλς απέναντι στους Τζαζ το 1997. Σε ένα παιχνίδι που ο θρύλος του NBA αγωνίστηκε με υψηλό πυρετό και έντονες στομαχικές διαταραχές αλλά παρότι εξαντλημένος,  ήταν ασταμάτητος και είχε 38 πόντους, 7 ριμπάουντ και 5 ασίστ σε κάτι περισσότερο από 44 λεπτά οδηγώντας τους Μπουλς στη νίκη!

Τα παπούτσια που φορούσε ο Air στο περιβόητο Flu Game δημοπρατήθηκαν και πουλήθηκαν στον πλειοδότη για 1,38 εκατ. δολάρια. Αρχικά τα παπούτσια είχε πάρει ο Πρέστον Τρούμαν, τότε ένα ball boy των Τζαζ. Εκείνος έβαλε σε δημοπρασία το ιστορικό κειμήλιο το 2013, αλλά η τιμή που έπιασαν ήταν 104.765 δολάρια, νέο ρεκόρ τότε για οποιαδήποτε παπούτσια που είχαν φορεθεί, σε οποιοδήποτε άθλημα. Όμως μέσα σε μια δεκαετία η τιμή των παπουτσιών υπερδεκαπλασιάστηκε!

Σκότι Πίπεν: «Τραγικός ο Τζόρνταν πριν έρθει στους Bulls» – «Ο Λεμπρόν είναι ο καλύτερος που έπαιξε μπάσκετ» – ΒΙΝΤΕΟ

Πάντως το ρεκόρ για τα παπούτσια που έχουν πουληθεί πιο ακριβά σε δημοπρασία ανήκει επίσης στον Μάικλ Τζόρνταν, με εκείνα που είχε φορέσει στο δεύτερο ημίχρονο του Game 2 των τελικών του ΝΒΑ του 1998, καθώς ο πλειοδότης είχε πληρώσει 2,238 εκατομμύρια δολάρια.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ