Live: Καμερούν-Κροατία 0-4 (ΤΕΛΙΚΟ)

Live: Καμερούν-Κροατία 0-4 (ΤΕΛΙΚΟ)

Η Κροατία έστησε… πάρτι απέναντι στο Καμερούν, το διέλυσε με 4-0 και θα διεκδικήσει την πρόκριση στην επόμενη φάση στην τελευταία αγωνιστική.

Οι Κροάτες με τέρματα των Όλιτς, Πέρισιτς και Μάντζουκιτς (2) έκαναν ό,τι ήθελαν κόντρα στους Αφρικανούς, οι οποίοι αποχαιρέτησαν με μία ντροπιαστική εμφάνιση τις ελπίδες που είχαν για πρόκριση.

Το Καμερούν μπήκε δυνατά στον αγώνα και προσπάθησε να πιάσει τον ύπνο τους Κροάτες. Η ομάδα από την Αφρική πίεζε ψηλά την ώρα που οι Κροάτες έμοιαζαν φοβισμένοι. Ωστόσο κόντρα στη ροή του αγώνα η Κροατία ήταν αυτή που πέτυχε το γκολ και μάλιστα πολύ νωρίς.  Η μπαλιά βγήκε στην πλάτη της άμυνας των Καμερουνέζων από δεξιά για τον Σρνα, εκείνος έκανε την σέντρα για τον Μάντζουκιτς ο οποίος ήταν στο ύψος του πέναλτι αλλά η μπάλα έφτασε τελικά στον Πέριριτς που με νέα σέντρα μέσα από τη μεγάλη περιοχή έβγαλε φάτσα με τον τέρμα τον Όλιτς ο οποίος με όμορφο πλασέ νίκησε τον Ιτάντζ από κοντά γράφοντας το 1-0 για τους Κροάτες.

Ήταν φανερό από εκεί και πέρα πως οι Κροάτες θα έδιναν βάση στην άμυνά τους παραχωρώντας χώρο στους παίκτες του Καμερούν. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Πράνιτς οι αμυντικοί του Καμερούν δεν μπορούν να απομακρύνουν, η μπάλα φτάνει στο Όλιτς ο οποίος δεν θα μπορέσει από πολύ κοντά να νικήσει τον Ιτάντζ για δεύτερη φορά.

Οι Καμερουνέζοι προσπάθησαν να ανέβουν αλλά δεν κατάφεραν κάτι αξιόλογο αφού ήταν εξόφθαλμο ότι είχαν μεγάλο πρόβλημα στην τελική πάσα. Το σουτ του Μ’Μπιά στο 21’ ήταν η πρώτη τους τελική στο παιχνίδι. Και αυτός ήταν και ο μοναδικός τρόπος που μπορούσαν να φανούν απειλητικοί.  Το παιχνίδι πάγωσε, η Κροατία κράταγε αυτό που ήθελε και έβλεπε πως το Καμερούν δεν μπορεί να απειλήσει. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά ο Σονγκ δέχθηκε την κόκκινη κάρτα για χτύπημα εκτός φάσης στον Μάντζουκιτς. Το χτύπημα από ότι έδειξε το ριπλέι ήταν πραγματικά χωρίς λόγο και αιτία. Αδικαιολόγητη βλακεία από τον Καμερουνέζο.

Στο τέλος του ημιχρόνου τα δύο σουτ του Αμπουμπακάρ δεν είχαν καμία τύχη και πέρασαν έξω από την εστία του Πλετίκοσα ο οποίος δεν ανησύχησε στιγμή στα 45 πρώτα λεπτά.

πως αναμενόταν άλλωστε, μετά την κόκκινη κάρτα του Σονγκ, το δεύτερο ημίχρονο δεν χωράει πολλά σχόλια. Απόλυτη κυρίαρχη η Κροατία που με 3 γκολ καθάρισε τη νίκη.

Η εικόνα του παιχνιδιού ήταν η ίδια καθ΄όλη τη διάρκεια του δεύτερου μέρους. Οι Κροάτες στην επίθεση, το Καμερούν κλεισμένο στα καρέ του και ότι μπορούσε να κλέψει σε κάποια κόντρα. Το αποτέλεσμα; Στο 48’ λάθος της άμυνας του Καμερούν, ο Πέρισιτς κάνει μία κούρσα από αριστερά μπαίνει στην περιοχή και ανενόχλητος εκτελεί τον Ιτάντζ γράφοντας το 2-0. Το παιχνίδι είχε ρυθμό αλλά μόνο από τη μία μεριά . Η Κροατία έκανε φάσεις και στο 61’ ήρθε αυτό που ήταν αναμενόμενο. Εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά, η άμυνα του Καμερούν κοιμάται, ο Μάντζουκιτς σηκώνεται μόνος του και με κεφαλιά σημειώνει το 3-0 βάζοντας ταφόπλακα στα όποιο όνειρα μπορεί να είχαν οι Αφρικανοί για κάτι καλύτερο σε αυτό τον αγώνα. Στο 73’ το κερασάκι στην τούρτα έβαλε και πάλι ο Μάντζουκιτς. Ο Εντουάρτνο έκανε το σουτ, ο Ιτάντζ αποκρούει και ο Μάντζουκιτς παίρνει το ριμπάουντ και πλασάρει από κοντά διαμορφώνοντας το τελικό 4-0.

Πηγή: pamesports.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ