Live: Ιράν-Νιγηρία 0-0 (ΤΕΛΙΚΟ)

Live: Ιράν-Νιγηρία 0-0 (ΤΕΛΙΚΟ)

Η πρώτη ισοπαλία στο Μουντιάλ της Βραζιλίας είναι γεγονός. Ιράν και Νιγηρία έμειναν στο 0-0 σε ένα ματς που… ήδη ξεχάστηκε.

Τα ματς του Μουντιάλ μέχρι στιγμής μας είχαν αφήσει με ανοιχτό το στόμα. Μεγάλος μέσος όρος τερμάτων, λυμένες ομάδες, λιγότερη τακτική που πάντοτε είναι ευχάριστος παράγοντας για το ουδέτερο μάτι. Ε, απόψε στο Ιράν – Νιγηρία είδαμε το πρώτο (και καθοριστικό) «βασανιστήριο» αυτού του Μουντιάλ. Πιο 0-0 δεν γίνεται. Της «πλάκας» η Νιγηρία, βολεύτηκε το Ιράν με το βαθμό και σταμάτησε να επιτίθεται στο δεύτερο μέρος.

Στο πρώτο ημίχρονο η Νιγηρία μπήκε πιο αποφασιστική, ψάχνοντας το γρήγορο γκολ. Ομολογουμένως, τα βρήκε σκούρα. Καλά στημένο το Ιράν, πίεσε στο μισό γήπεδο, όχι παθητικά, αλλά κυνηγώντας ανά πάσα στιγμή την κόντρα επίθεση.

Με πολύ γρήγορους ποδοσφαιριστές στην ενδεκάδα τους οι Ιρανοί προβλημάτισαν σε μεγάλο βαθμό τους Αφρικανούς, οι οποίοι είχαν την πρώτη καλά στιγμή στο 8′ με το διαγώνιο σουτ του Ονάζι που πέρασε άουτ. Στο 29′ ο Γιόμπο αντικατέστησε τον Ομποαμπόνα. Αναγκαστική αλλαγή για τους Αφριακνούς, οι οποίοι ήδη είχαν εγκλωβιστεί στη σωστή πίεση των αντιπάλων τους. Διάδρομοι δεν υπήρχαν στον άξονα, ενώ στις λιγοστές φορές που έφεραν τη μπάλα στα άκρα δεν …πέρασαν καλύτερα.

Από εκτέλεση κόρνερ στο 34′ ήρθε η μεγαλύτερη φάση για λογαριασμό των Ιρανών με την κεφαλιά του Χουτζανεζάντ και την τεράστια επέμβαση του Ενιγιάμα. Ο Ιρανοί είχαν φέρει το παιχνίδι στα μέτρα τους.

Στο δεύτερο ημίχρονο μας πήρε ο ύπνος. Χωρίς φάση, χωρίς τακτική, χωρίς σωστές μεταβάσεις. Η Νιγηρία υποτίθεται ότι έπρεπε να κάνει παιχνίδι. Βαθμός μηδέν, παρά την κατοχή της μπάλας. Το Ιράν προοδευτικά βολεύτηκε με το βαθμό της ισοπαλίας…

ΙΡΑΝ: Αλιρεζά Χαγιγί, Χοσεϊνί, Σαντεγί, Μονταζερί, Πουλαντί, Χεϊντάρι (89′ Σοτζαΐ), Τεϊμουριάν, Νεκουνάμ, Ντεζαγιέ (78′ Τζαχανμπάχς), Χαζσαφί, Κουτσανεζάντ.

ΝΙΓΗΡΙΑ: Ενιεάμα, Άμπροουζ, Οσανίουα, Ομποαμπόνα (29′ Γιόμπο), Ομέρουο, Αζίζ (69′ Οντεμβίγκι), Ονάζι, Όμπι Μίκελ, Μόουζες (52′ Σόλα Αμεόμπι), Μούσα, Εμενίκε.

Πηγή: pamesports.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ